VEGiPOST PLOD 750 ml

6,49 

Šifra: SI3830057762890 Kategorije: , , ,

Tekoče vegansko gnojilo ima posebno formulo, namenjeno dognojevanju plodovk. Je brez patogenih živalskih ostankov ter umetnih poživil. Tekoče gnojilo ima bogata hranila, ki nastanejo skozi proces kompostiranja. Organsko gnojilo VEGiPOST Plod  rastlinam omogoči oblikovanje zdravih in hranljivih plodov. Odlično deluje v času vročine in suše, ko rastline težje sprejemajo hranila.

Zakaj uporabljati tekoče gnojilo HomeOgarden VEGiPOST Plod? Ker (je);

 • 100% rastlinskega izvora
 • Brez patogenih živalskih ostankov
 • Naravno spodbuja rast plodovk
 • Poveča količino pridelka
 • Odlično deluje v času suše in vročine
 • Zvišuje aktivnost koristnih mikroorganizmov
 • Ima bogata hranila za rastline
 • Kompostirano
 • Aktivira nastanek humusa
 • Zelo hitro topen v zemlji
 • Brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin
 • Ima EKO certifikat

Opis

Mnenja naših uporabnikov:

 • Z izdelki HomeOgarden sem izjemno zadovoljna. Res ste presegli vsa moja pričakovanja. Vsi produkti, ki sem jih do sedaj preizkusila so kakovostni in ugajajo mojim rastlinam. 

  Melita
 • Veliko spoštovanje in še večja hvala za vaše izdelke. Z njimi so moje cvetlične grede prekrasne!

  Tonka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
organic-angl
untitled-1
eko_certifikat1

Nežno razvajanje plodovk z gnojilom 100% rastlinskega izvora

VEGiPOST Plod je tekoče in 100% rastlinsko gnojilo, ki poskrbi, da v zemljo vnesete vsa potrebna hranila in mikroorganizme. Z njim boste na varen način vašim plodovkam omogočili zdravo rast ter bujne in sočne plodove.

Tekoče gnojilo je še posebej primerno za dognojevanje poleti, ko je rastlina pod velikim stresom zaradi suše in vročine. Posledično je njeno sprejemanje hranil iz zemlje oteženo, vi pa ji boste z izbranim gnojilom priskočili na pomoč.

VEGiPOST Plod je povsem biološko razgradljivo gnojilo. Bogata in dragocena hranila nastajajo z mešanico kompostiranih in fermentiranih rastlinskih izvlečkov. To so na primer kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov, žitarice ter soja. Z dodanim humus aktivatorjem pa gnojilo zemljo še dodatno obogati ter jo nahrani z mikroorganizmi.

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moj vrt?

VEGiPOST Plod je tekoče 100% rastlinsko in organsko gnojilo, ki je primerno za vse oblike sajenja, kot je na primer v gredicah, visokih gredah, balkonskih loncih ter sadovnjakih. Primerno je za vse vrste plodovk, kjer želite na naraven način spodbuditi rast plodov. 

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot temeljno gnojilo pri spomladanski pripravi tal, presajanju ali ustvarjanju novih gredic. Še posebej se gnojilo priporoča za sprotno dognojevanje, saj tako rastlini ves čas dodajate potrebna hranila, ki jih potrebuje za bujno rast. 

Koliko gnojila potrebujem?

Tekoče gnojilo je na voljo v 0,75 l pakiranju. Za eno gnojenje se priporoča 1 polni pokrovček embalaže za 1,5 l vode oz. 3 pokrovčki za 5 l vode. 

Kaj vse vsebuje izdelek?

100 % tekoče organsko gnojilo za mešanje. Vodotopna organska suspenzija. Sestavine: Fermentirani in kompostirani rastlinski izvlečki kot so kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov, žitarice, soja in podobno. Organsko gnojilo NPK 2,5-2-7,5. N (skupni dušik) 2,5 %, NH(amonijski) 0,8 % NO3 (nitratni) 0,1 %, P205 (fosforjev pentoksid) topen v vodi 2 %, K20 (kalijev oksid) topen v vodi 7,5 %, CaO (kalcijev oksid) 0,2 %, MgO (magnezijev oksid) 0,5 %. pH 5,5-6,5.  Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Rastline v vrtu in sadovnjaku lahko gnojite v katerem koli mesecu, vse od februarja do novembra. Pazite le, da zemlja ter gnojilo nista zamrznjena. Še posebej se priporoča gnojenje v vročih mesecih.

NAVODILA: Uporaba tekočega gnojila VEGiPOST Plod

Gnojilo je v obliki vodotopne organske suspenzije, zato je njegova uporaba enostavna. Gnojilo v pravilni količini zmešajte z vodo in z mašnico zalijte rastline.

 • Za temeljno gnojenje in dognojevanje uporabite 7 – 8 ml (1 poln pokrovček) na 1,5 l vode ali 25 ml (3 pokrovčke) na 5 l vode.
 • Priporočamo zalivanje rastlin z mešanico vsakih 7 dni.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Dobro organsko gnojilo za kar najboljše delovanje potrebuje tudi kakovostno naravno osnovo. Če ste se odločili za povsem ekološki in veganski vrtiček, se vse začne pri organski zemlji. Priporočamo, da za sajenje uporabite organski substrat Organska zemlja s kokosovimi vlakni. Ta odlično zadržujejo vlago in omogočajo rastlinam razvoj čvrstega koreninskega sistema.

Za še boljše uspevanje zelenjavnega vrta priporočamo uporabo mikoriznih gliv. Organska mikoriza ima izjemno tanke koreninice, ki prodirajo globoko v tla. Rastline in mikoriza ustvarijo sožitje, zaradi česar posajene dobrote v vašem vrtu pridobijo veliko več hranil ter vode iz tal, kot bi jih sicer. Rezultat je močan koreninski sistem, krepka rastlina ter čudoviti plodovi.

Gnojila, ki jih najdemo le v naravi

Večina popularnih gnojil ima dodane primesi živalskega izvora, kot denimo hlevski gnoj. Gnojila z živalskimi ostanki so hitro lahko patogena in prenašajo ali povzročajo različne bolezni. Zato je priporočljiva uporaba gnojil, ki so popolnoma rastlinska.

Veganska gnojila vsebujejo bogata mikrohranila, minerale ter hormone za enakomerno rast rastlin. V njih ni kemijsko obdelanih snovi ali umetnih aditivov. Skrbno izbrani rastlinski izvlečki gredo čez proces kompostiranja ter fermentiranja. Rezultat je izvrstno vegansko gnojilo, ki je bistveno bolj varno od tistih z živalskimi primesmi.

 

VEGiPOST Plod je 100% rastlinskega izvora in brez dodanih agrokemikalij. Tako je vsaka skrb, da bi se toksini in patogene snovi znašli v sočnih paradižnikih, povsem odveč!

 

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti  

Pogosta vprašanja o tekočem gnojilu VEGiPOST Plod  

Koliko gnojenja je še varnega, da rastlin ne pognojim preveč?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt zelenjavnega vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Priporočena količina gnojila je 7 – 8 ml na 1,5 l vode.

 

Za katere rastline najbolj priporočate tekoče gnojilo VEGiPOST Plod?

Tekoče gnojilo VEGiPOST Plod priporočamo za vse vrste plodovk. Obožujejo ga paradižnik, kumare, čili, paprike, bučke, krompir, jajčevci, korenček in ostale plodovke. Zaradi sestave pa ga lahko brez težav uporabite tudi na drugih rastlinah, ki nimajo plodov.

Ali ga je možno uporabiti tudi foliarno (po listih)?

Primarno je gnojilo zasnovano za zalivanje, saj rastline skozi koreninski sistem najlažje sprejemajo hranila. Za škropljenje po listih ga priporočamo, ko gre za profesionalno rabo. Pri večjih nasadih in ko so rastline že večje, tekočega gnojila namreč ni več možno dodati z zalivanjem. V tem primeru se ga uporabi v bistveno manjši koncentraciji, to je 15 ml gnojila na 10 l vode.

Zakaj uporabiti tekoče gnojilo?

Tekoča gnojila so zmešana z vodo. Z njimi torej rastlinam zagotavljate tako potrebna hranila kot tudi tekočino. Ta lastnost je še posebej dobrodošla v vročih mesecih. Prednost tekočih gnojil je, da hitreje učinkujejo in jih je lažje dozirati.

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Gnojilo ima ustrezen EKO certifikat in je primeren za ekološko vrtnarjenje.

V čem se VEGiPOST razlikuje od običajnih gnojil?

Gnojilo je 100% rastlinskega izvora in ne vsebuje živalskih ostankov. Ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način zemljo izboljša in omogoča večjo zalogo hranil. Za razliko od umetnih, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je obnovljivo in biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno.

 

 

Zakaj se priporoča uporaba veganskih gnojil?

Veganska gnojila vsebujejo le 100% rastlinska hranila, ki rastlinam zagotovijo ustrezne pogoje za zdravo rast. Ne vsebujejo patogenih živalskih ostankov, kot jih lahko najdemo v drugih gnojilih, ki vsebujejo živalski gnoj ter druge sestavine živalskega izvora. Živalski ostanki lahko prenašajo ali so izvor raznoraznih bolezni. Za bujne in zdrave zelene gredice se priporoča uporaba veganskih gnojil.

 

Všeč vam bo tudi  

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0