VEGiPOST LIST 1 KG

6,49 

Šifra: SI3830057762883 Kategorije: , ,

Vegansko organsko gnojilo je polno ključnih hranil za podporo vseh vrst zelenih rastlin. Je brez patogenih živalskih ostankov, ki prenašajo ali povzročajo različne bolezni. Peletirano gnojilo je obogateno s pomembnimi hranili, ki nastanejo skozi proces kompostiranja. Vegansko gnojilo VEGiPOST List rastlinam omogoči oblikovanje zdravih in močnih listov.

Zakaj uporabljati gnojilo HomeOgarden VEGiPOST List? Ker (je);

 • 100% rastlinskega izvora
 • Brez patogenih živalskih ostankov
 • Naravno spodbuja rast zelenih rastlin
 • Zvišuje aktivnost koristnih mikroorganizmov
 • Ima bogata hranila za rastline
 • Kompostirano
 • Aktivira nastanek humusa
 • Zelo hitro topen v zemlji
 • Brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin
 • Ima EKO certifikat

Opis

Mnenja naših uporabnikov:

 • Z izdelki HomeOgarden sem izjemno zadovoljna. Res ste presegli vsa moja pričakovanja. Vsi produkti, ki sem jih do sedaj preizkusila so kakovostni in ugajajo mojim rastlinam. 

  Melita
 • Veliko spoštovanje in še večja hvala za vaše izdelke. Z njimi so moje cvetlične grede prekrasne!

  Tonka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
organic-angl
untitled-1
eko_certifikat1

Močni zeleni listi s 100% “plant-based” rastlinskim gnojilom    

Organsko gnojilo VEGiPOST LIST je 100% rastlinskega izvora in vsebuje vsa pomembna hranila, ki bodo rastlinam omogočila zdravo rast ter oblikovanje močnih, hrustljavih zelenih listov. V osnovi je gnojilo namenjeno listnati zelenjavi, kot je solata, kodrolistnati ohrovt, špinača in drugim zelenim pridelkom.

VEGiPOST List je povsem biološko razgradljivo gnojilo. Bogata in dragocena hranila nastajajo z mešanico kompostiranih in fermentiranih rastlinskih izvlečkov. To so na primer kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov, žitarice ter soja. Z dodanim humus aktivatorjem pa gnojilo zemljo še dodatno obogati ter jo nahrani z mikroorganizmi.

Vegansko gnojilo ima nevtralen pH, je peletirano in omogoča izjemno hitro topnost v zemlji.

vegipost list 1kg

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moj vrt?

VEGiPOST List je 100% rastlinsko in organsko gnojilo, ki je primerno za vse oblike sajenja, kot je na primer v gredicah, visokih gredah, balkonskih loncih ter sadovnjakih. Primerno je za vse vrste zelenih rastlin, kjer želite na naraven način spodbuditi rast in okrepiti liste. 

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot temeljno gnojilo pri spomladanski pripravi tal, presajanju ali ustvarjanju novih gredic. Priporoča se tudi sprotno dognojevanje, saj tako rastlini ves čas dodajate potrebna hranila, ki jih potrebuje za bujno rast. 

Koliko gnojila potrebujem?

Vegansko gnojilo je na voljo v 1 kg pakiranju, kar zadošča za gnojenje površine 10 m2.

Kaj vse vsebuje izdelek?

100 % rastlinsko peletirano organsko gnojilo. Fermentirani in kompostirani rastlinski izvlečki kot so kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov, žitarice, soja inp. 7 % N (skupni dušik), 3 %, P205 (skupni fosfat), 3 %, K20 (kalijev oksid), 5,4 %, CaO (kalcijev oksid), 0,4 %, MgO (magnezijev oksid). Suha snov minimalno 85 %. Organska snov minimalno 65 %, pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Rastline v vrtu in sadovnjaku lahko gnojite v katerem koli mesecu, vse od februarja do novembra. Pazite le, da zemlja ni zamrznjena. Časovni razpored gnojenja naj izgleda nekako takole:

 • Februar – marec: prvo gnojenje, pred setvijo ali sajenjem
 • Maj – junij: dognojevanje po potrebi
 • September – november: založno (zadnje) gnojenje

NAVODILA: Uporaba gnojila VEGiPOST List

Gnojilo je v obliki peletov, zato je njegova uporaba enostavna. Gnojilo v pravilni količini potresete po površini in narahlo vkopljete.

 • Za temeljno gnojenje in dognojevanje uporabite 1 kg gnojila za 10 m2 površine.
 • Pri mešanju z zemljo uporabite 250 – 500 g gnojila na 50 l zemlje, kar je odvisno od kakovosti zemlje.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?  

Dobro organsko gnojilo za kar najboljše delovanje potrebuje tudi kakovostno naravno osnovo. Če ste se odločili za povsem ekološki in veganski vrtiček, se vse začne pri organski zemlji. Priporočamo, da za sajenje uporabite organski substrat Organska zemlja s kokosovimi vlakni. Ta odlično zadržujejo vlago in omogočajo rastlinam razvoj čvrstega koreninskega sistema.

Za uspešen boj proti plevelu ter temperaturnim razlikam priporočamo uporabo Organske zastirke. Kokosovi lomljenci uspešno zadržujejo vlago ter na povsem naraven način ščitijo vaše plodovke pred zimsko zmrzaljo ali prevelikim izhlapevanjem vode poleti.

Listnata zelenjava brez patogenih snovi

Ste vedeli, da je v listnati zelenjavi največ težkih kovin in drugih škodljivih snovi, če so rastline posajene v nekakovostni zemlji in pognojene z umetnimi gnojili? Verjamemo, da si nikakor ne želite pridelati hrane, ki je polna kemikalij – zato pa je še toliko pomembnejše, da previdno izbirate izdelke, iz katerih potem zraste hrustljav krožnik solatke.

Gnojila, ki vsebujejo živalske ostanke, pogosto vsebujejo tudi patogene snovi. Te lahko povzročijo ali prenašajo raznorazne bolezni, z izbiro veganskih gnojil pa pred temi nepridipravi zaščitite tako svoje zelene gredice, kot svoje zdravje.

VEGiPOST List je 100% rastlinskega izvora in brez dodanih agrokemikalij. Tako je vsaka skrb, da bi se toksini in patogene snovi znašli v sveži mladi špinači, povsem odveč!

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti  

Pogosta vprašanja o izdelku VEGiPOST List 1 kg  

Koliko gnojenja je še varnega, da rastlin ne pognojim preveč?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt zelenjavnega vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Priporočena količina gnojila je 1 kg na 10 m2.

 

Za katere rastline najbolj priporočate gnojilo VEGiPOST List?

VEGiPOST List je primarno ustvarjeno za listnate rastline. Obožujejo ga zelenolistnata zelenjava (solata, špinača, blitva, zelje, ohrovt), vse vrste začimbnic in dišavnic (bazilika, peteršilj, majaron, rožmarin) ter druge zelene krasotice. Gnojilo je primerno tudi za notranje in zunanje okrasne zelene rastline (okrasne trave, žive meje idr.).

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Gnojilo ima ustrezen EKO certifikat in je primeren za ekološko vrtnarjenje.

 

Ali je gnojilo primerno tudi za kompost?

Seveda! Z njim boste kompostu dodali hranila in povišali aktivnost mikroorganizmov, ki so nujno potrebni za razgradnjo in nastanek odličnega humusa.

 

V čem se VEGiPOST razlikuje od običajnih gnojil?

Gnojilo je 100% rastlinskega izvora in ne vsebuje živalskih ostankov. Ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način zemljo izboljša in omogoča večjo zalogo hranil. Za razliko od umetnih, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je obnovljivo in biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno.

 

 

Zakaj se priporoča uporaba veganskih gnojil?

Veganska gnojila vsebujejo le 100% rastlinska hranila, ki rastlinam zagotovijo ustrezne pogoje za zdravo rast. Ne vsebujejo patogenih živalskih ostankov, kot jih lahko najdemo v drugih gnojilih, ki vsebujejo živalski gnoj ter druge sestavine živalskega izvora. Živalski ostanki lahko prenašajo ali so izvor raznoraznih bolezni. Za bujne in zdrave zelene gredice se priporoča uporaba veganskih gnojil.

 

Kaj pomeni, da je gnojilo kompostirano?

Glavna hranila za zemljo in rastline nastanejo v procesu fermentiranja in kompostiranja. To sta procesa, ki se v naravi dogajata ves čas. Zato smo ju uporabili tudi pri ustvarjanju VEGiPOST gnojil. Rastlinski ostanki, kot so kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov ter žitarice gredo čez ta dva pomembna procesa in se tako spremenijo v bogato hrano za prst in rastline, polno mineralov in drugih koristnih sestavin.

 

Všeč vam bo tudi  

Dodatne informacije

Teža 1 kg
Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0