VEGiPOST CVET 1 KG

6,49 

Šifra: SI3830057762876 Kategorije: , ,

Novost na našem trgu: vegansko organsko gnojilo!

To gnojilo je polno ključnih hranil za krasno cvetenje rožic. Je brez patogenih živalskih ostankov, ki prenašajo ali povzročajo različne bolezni. Peletirano gnojilo je obogateno s pomembnimi hranili, ki nastanejo skozi proces kompostiranja. Vegansko gnojilo rastlinam omogoči oblikovanje zdravih in pisanih cvetov.

Zakaj uporabljati gnojilo HomeOgarden VEGiPOST Cvet? Ker (je);

 • 100% rastlinskega izvora
 • Brez patogenih živalskih ostankov
 • Naravno spodbuja cvetenje
 • Zvišuje aktivnost koristnih mikroorganizmov
 • Ima bogata hranila za rastline
 • Kompostirano
 • Aktivira nastanek humusa
 • Zelo hitro topno v zemlji
 • Brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin
 • Ima EKO certifikat

Opis

Mnenja naših uporabnikov:

 • Z izdelki HomeOgarden sem izjemno zadovoljna. Res ste presegli vsa moja pričakovanja. Vsi produkti, ki sem jih do sedaj preizkusila so kakovostni in ugajajo mojim rastlinam. 

  Melita
 • Veliko spoštovanje in še večja hvala za vaše izdelke. Z njimi so moje cvetlične grede prekrasne!

  Tonka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
organic-angl
untitled-1
eko_certifikat1

Vegansko gnojilo, ki nahrani cvetoče gredice    

Ni lepšega kot pa pomladne cvetlične gredice, ki jih veselo obletavajo čebelice in metuljčki. Da bodo rožice ves čas lepo uspevale, jih je potrebno redno gnojiti s kakovostnimi gnojili.

VEGiPOST Cvet je povsem vegansko in biološko razgradljivo gnojilo, ki je 100% rastlinskega izvora. Peletirano gnojilo poskrbi, da v zemljo vnesete vsa potrebna hranila in mikroorganizme. Ob uporabi veganskega gnojila bodo rastline na najbolj varen način ostale zdrave ter vas razveseljevale z bujnim cvetenjem.

V gnojilu so ključna hranila, ki bodo rastlinam omogočila lepo uspevanje in oblikovanje krasnih cvetov. To omogočajo skrbno izbrani fermentirani in kompostirani rastlinski izvlečki. To so na primer kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov, žitarice, soja in podobna hranila. Tako se ustvari bogato gnojilo, kateremu je dodan tudi humus aktivator, ki bo zemljo oživel s koristnimi mikroorganizmi.

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moj vrt?

VEGiPOST Cvet je 100% rastlinsko in organsko gnojilo, ki je primerno za vse oblike sajenja, kot je na primer v gredicah, visokih gredah, balkonskih loncih ter nasadih. Primerno je za vse vrste cvetlic, kjer želimo na naraven način spodbuditi cvetenje. 

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot temeljno gnojilo pri spomladanski pripravi tal, presajanju ali ustvarjanju novih gredic. Priporoča se tudi sprotno dognojevanje, saj tako rastlini ves čas dodajate potrebna hranila, ki jih potrebuje za bujno rast.

Koliko gnojila potrebujem?

Vegansko gnojilo je na voljo v 1 kg pakiranju, kar zadošča za gnojenje površine 10 m2. 

Kaj vse vsebuje izdelek?

100 % rastlinsko peletirano organsko gnojilo.Fermentirani in kompostirani rastlinski izvlečki kot so kalčki, grozdna kaša, lupine in jedrca oreškov, žitarice, soja inp. 4 % N (skupni dušik), 5 %, P205 (skupni fosfat), 4 %, K20 (kalijev oksid), 6,7 %, CaO (kalcijev oksid), 2 %, MgO (magnezijev oksid). Suha snov minimalno 85 %. Organska snov minimalno 50 %, pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Cvetlične gredice lahko gnojite v katerem koli mesecu, vse od februarja do novembra. Pazite le, da zemlja ni zamrznjena. Časovni razpored gnojenja naj izgleda nekako takole:

 • Februar – marec: prvo gnojenje, pred setvijo ali sajenjem
 • Maj – junij: dognojevanje po potrebi
 • September – november: založno (zadnje) gnojenje

NAVODILA: Uporaba gnojila VEGiPOST Cvet 

Gnojilo je v obliki peletov, ki se v zemlji zelo hitro raztopijo, zato je njegova uporaba enostavna. Gnojilo v pravilni količini potresete po površini in narahlo vkopljete.

 • Za temeljno gnojenje in dognojevanje uporabite 1 kg gnojila za 10 m2 površine.
 • Pri mešanju z zemljo uporabite 250 – 500 g gnojila na 50 l zemlje. Odvisno od kakovosti zemlje.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?  

Dobro organsko gnojilo za kar najboljše delovanje potrebuje tudi kakovostno naravno osnovo. Če ste se odločili za povsem ekološki in veganski vrtiček, se vse začne pri organski zemlji. Priporočamo, da za sajenje uporabite organski substrat Organska zemlja s kokosovimi vlakni. Ta odlično zadržujejo vlago in omogočajo rastlinam razvoj čvrstega koreninskega sistema.

Za uspešen boj proti plevelu ter temperaturnim razlikam priporočamo uporabo Organske zastirke. Kokosovi lomljenci uspešno zadržujejo vlago ter na povsem naraven način ščitijo vaše plodovke pred zimsko zmrzaljo ali prevelikim izhlapevanjem vode poleti.

Škodljive kemikalije ne sodijo v cvetlični vrtiček

Res je, da cvetlice ne končajo na vašem krožniku kot paradižniki, vendar to še ne pomeni, da so lahko pognojene z nekakovostnimi umetnimi gnojili. Pri njih ostanki škodljivih kemikalij hitro obležijo v zemlji ali pronicajo v podtalnico. Za čisto in zdravo okolje so v gnojilu VEGiPOST Cvet zbrane le organske in 100% rastlinske sestavine. V njem ne boste našli agrokemikalij ter drugih toksičnih sestavin.

Veganska gnojila so bistveno bolj varna kot druga. Še posebej so varnejša od umetnih gnojil. Glavna njihova prednost je, da ne vsebujejo živalskih ostankov. Gnojila z živalskimi ostanki so hitro lahko patogena in prenašajo ali povzročajo različne bolezni.

Vegansko gnojilo VEGiPOST Cvet je povsem ekološko, biorazgradljivo in ne vsebuje težkih kovin ter drugih kemikalij. Tako se vam ni treba bati, da bi s toksini zastrupljali svoje cvetlice in gredice. Z izdelkom boste pomagali ohranjati okolje in vaše vrtičke zdrave in bujne.

 

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti  

Pogosta vprašanja o izdelku VEGiPOST CVET 1 KG  

Koliko gnojenja je še varnega, da rastlin ne pognojim preveč?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt zelenjavnega vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Priporočena količina gnojila je 1 kg na 10 m2.

 

Za katere rastline najbolj priporočate gnojilo VEGiPOST Cvet?

VEGiPOST Cvet priporočamo za vse vrste cvetlic. Obožujejo ga vse vrste cvetočih balkonskih, okenskih, vrtnih in sobnih rastlin; kot so surfinije, pelargonije, bršljanke, fuksije in druge.

 

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Gnojilo ima ustrezen EKO certifikat in je primeren za ekološko vrtnarjenje.

 

V čem se VEGiPOST razlikuje od običajnih gnojil?

Gnojilo je 100% rastlinskega izvora in ne vsebuje živalskih ostankov. Ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način zemljo izboljša in omogoča večjo zalogo hranil. Za razliko od umetnih, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je obnovljivo in biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno.

 

 

Zakaj se priporoča uporaba veganskih gnojil?

Veganska gnojila vsebujejo le 100% rastlinska hranila, ki rastlinam zagotovijo ustrezne pogoje za zdravo rast. Ne vsebujejo patogenih živalskih ostankov, kot jih lahko najdemo v drugih gnojilih, ki vsebujejo živalski gnoj ter druge sestavine živalskega izvora. Živalski ostanki lahko prenašajo ali so izvor raznoraznih bolezni. Za bujne in zdrave zelene gredice se priporoča uporaba veganskih gnojil.

 

Všeč vam bo tudi  

Dodatne informacije

Teža 1 kg
Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0