ORGANSKO SADNO DREVJE IN TRTA 2,5 Kg

9,97 

Šifra: SI3830057760919 Kategoriji: ,

Bogato organsko gnojilo v mikro granulah priskrbi sadnemu drevja in trti pomembna hranila. Za odlično rast ter zdrave sadeže so mešanici dodani tudi organski stimulatorji, kot so naravne alge, organski fosfor ter kalij. Izdelek je primeren za uporabo čez celo rastno sezono in deluje bogato tudi na zemljo.

Zakaj uporabljati gnojilo HomeOgarden Organsko sadno drevje in trta? Ker;

 • Ima dodane naravne izboljševalce rasti
 • Vsebuje naravne alge
 • Poveča količino pridelka
 • Ima dodana pomembna hranila za rastline
 • Poveča tvorjenje humusa
 • Je primerno je za vse vrste sadnega drevja
 • Ima hitro topnost in delovanje
 • Eno pakiranje zadostuje za 10 – 20 sadik
 • Je brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin
 • Ima EKO certifikat

Opis

Mnenja naših uporabnikov

 • Lep pozdrav s Korčule! Vesela sem, da sem vas odkrila. Enostavno ne morem skrivati navdušenja, končno organska gnojila na otoku!

  Branka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
 • Že dolgo časa kupujem vaše izdelke in sem navdušena nad njihovo kakovostjo  in učinkovitostjo na vrtu. Še posebej pa mi je všeč, da jih lahko enostavno naročim preko spleta in v zelo kratkem času prejmem na svoj naslov.

  Snježana
organic-angl
eko_certifikat1

Vsa nega, ki jo potrebuje vaš sadovnjak

Vrtičkarji se pogosto sukamo le po naših gredah in seveda pozabimo, da sadna drevesa ter trta prav tako potrebujejo ustrezna hranila za svojo rast in uspevanje.

Gnojilo organsko sadno drevje in trta bo vaš sadovnjak nahranilo s pomembnimi mikrohranili in jim tako zagotovilo zdravo, močno rast ter oblikovanje svežih plodov. Za odlično delovanje gnojila poskrbijo naravne alge in minerali, brez katerih bi rastline težko uspevale (organski fosfor, kalij ter bor).

Gnojilo je sestavljeno iz mikro granul, ki se izredno hitro topijo ter blagodejno delujejo na rast drevja. Primerno je za začetno sajenje kot tudi za dognojevanje čez rastno sezono.

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moj sadovnjak?

Naravno gnojilo je primerno za vse vrste sadnega drevja, sadne drevnine in trte. 

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot osnovno gnojilo, ko posadite novo sadiko. Uporabite ga lahko tudi za dognojevanje že obstoječih sadik. Namenjeno je izboljšanju zemlje, naravno povečanje pridelka ter zdravemu razvoju rastlin. 

Koliko gnojila potrebujem?

Izdelek je na voljo v 2,5 kg pakiranju, kar zadošča za površino do 60 m2. Eno pakiranje zadošča za 10 – 20 sadik, odvisno od velikosti sadik. 

Kaj vse vsebuje izdelek?

100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami.  N (skupni dušik) 3 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 6 %, K20 (kalijev oksid) 12 %, CaO (kalcijev oksid) 4,7 %, MgO (magnezijev oksid) 3 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Uporabo gnojila se priporoča spomladi, v začetku rasti ter v jeseni, po spravilu pridelka.

NAVODILA: Uporaba gnojila Organsko sadno drevje in trta

Gnojilo je v obliki mikro granul, zato je njegova uporaba enostavna. Gnojilo v pravilni količini potresete po površini.

 • Za osnovno (do)gnojenje spomladi in jeseni uporabite razmerje 1 kg gnojila za 25 m2, oziroma 125 – 250 g gnojila na sadiko (odvisno od velikosti in rastne stopnje).
 • Pri sajenju nižje rastočih sadik dodate 125 g gnojila (2,5 večje pesti).
 • Za višje rastoče sadike močnejše podlage dodate 250 g gnojila (5 večjih pesti).
 • Pri sajenju novih sadik natresete gnojilo v sadilno jamo v območje korenin.
 • Za dognojevanje obstoječih sadik gnojilo raztrosite po površini v v širini krošenj oziroma na zemljišče v širino koreninskega sistema. Plitvejše koreninice, ki so pri vrhu bodo tako hitro posrkale hranila. Če imate možnost pa lahko gnojilo vdelate nekaj zm tudi v tla.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Dobro organsko gnojilo ne gre brez kakovostne naravne osnove. Zato priporočamo, da za sajenje uporabite organski substrat Organska zemlja 70 l s kokosovimi vlakni. Ti odlično zadržujejo vlago, rahljajo zbito zemljo in omogočajo rastlinam razviti čvrst koreninski sistem.

Za uspešen boj proti plevelu ter zaščito pred temperaturnimi razlikami pa priporočamo uporabo Organske zastirke 60 l. Kokosovi lomljenci uspešno zadržujejo vlago ter na povsem naraven način ščitijo vaše zelene nasade. Pa še deževniki in pikapolonice jih obožujejo!

Za najboljši učinek je gnojilo Organsko sadno drevje in trta priporočljivo uporabljati v začetku rasti, za obstoječe sadika pa se priporoča gnojenje 2 x letno, spomladi ter jeseni.

Gnojilo za sadovnjak, ki ne ogroža podtalnice  

Zemlja v sadovnjakih je pogosto zbita in izropana hranil. Določeni vrtnarji zato hitro poiščejo bližnjice in posežejo po umetnih gnojilih. Ta pa s kemijsko obdelanimi stimulatorji na kratki rok sicer res poživijo rastline; na dolgi rok pa jim še dodatno onemogočajo pridobivanje ustreznih hranil. Toksini obležijo v zemlji ali se spirajo v podtalnico in tako ogrožajo celoten ekosistem.

Organsko sadno drevje in trta je je gnojilo, ki biološko, naravno in trajnostno prehranjuje domače rastline, povečuje zdrav pridelek in izboljšuje prst. Z uporabo gnojila boste na dolgi rok izboljšali zemljo. Ker je biorazgradljivo, s tem ne boste ogrožali vodnih virov, koristnih živali in ostalih mikroorganizmov v prsti.

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti

POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O IZDELKU ORGANSKO SADNO DREVJE IN TRTA

Ali je možno rastline z njim preveč pognojiti?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Sledite priporočilu za uporabo torej 1 kg za 25 m2 površine oziroma 125 – 250 g gnojila na sadiko.

Za katere rastline ga najbolj priporočate?

Gnojilo je primerno za vse vrste sadnega drevja, kot na primer: jablane, hruške, marelice, breskve, češnje, slive, vinska trta, oljke in druge sadne drevnine. Primerno je tudi za gnojenje vinske vrte, ne glede na vrsto.

Zakaj so za gnojenje priporočljive alge?

Gnojenje rastlin z morskimi algami je eno izmed najpogostejših načinov gnojenja. Naravne alge so organski izboljševalci rastlin. Rastline na naraven način spodbujajo, jim zvišajo odpornost na zunanji stres in jim dajejo dodatno energijo za rast.

Kakšno vlogo igrajo dodani fosfor, kalij in bor?

Tako ljudje kot tudi rastline za svoj obstoj nujno potrebujemo minerale. Gnojilu so dodani kar trije pomembni minerali. To so organski fosfor, kalij ter bor. Minerali predstavljajo ključna hranila sadnim drevjem in trti, ki bodo z njihovo pomočjo veselo uspevali.

V čem se gnojilo razlikuje od običajnih?

Gnojilo ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način zemljo izboljša in omogoča večjo zalogo hranil. Za razliko od umetnih, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je obnovljivo in biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno.

Ali lahko gnojilo uporabim tudi za tekoče (do)gnojevanje?

Gnojilo je v granulatu, tako da ga enostavno potrosite po površini ali dodate h koreninam. Za tekoče dognojevanje uporabite tekoče gnojilo, kot je na primer Organski cvet in Organski plod.

Ali lahko gnojilo uporabim tudi za druge rastline?

Vsekakor je primerno tudi za ostale vrste rastlin. Uporabite ga lahko za vse rastline, pri katerih želite na naraven način izboljšati rast, cvetenje in povečati pridelek.

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Gnojilo je organsko in seveda ekološko gnojilo, ki je primerno tudi za ekološko pridelavo, kar mu zagotavlja EKO certifikat.

Ali je gnojilo primerno tudi za kompost?

Lahko ga uporabite tudi za kompostiranje. Za najboljši učinek na kompostu pa uporabite gnojilo Organski vrt.

Všeč vam bo tudi

Dodatne informacije

Teža 2.5 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0