ORGANSKI LIST ORIGINAL

5,49 

Šifra: SI3830057762760 Kategorije: , ,

Organsko tekoče gnojilo vsebuje hranila za izvrstno uspevanje listnatih rastlin. Za bujno listje poskrbijo naravne beljakovine, ki jih rastlinam primanjkuje še posebej poleti, v času suše. Organsko gnojilo omogoči krepostno rast in oblikovanje zdravih listov, obenem pa je povsem varno za uporabo pri listnati zelenjavi, ki konča na vašem krožniku.

Zakaj uporabljati gnojilo HomeOgarden Organski list? Ker;

 • Naravno spodbuja rast listnatih rastlin
 • Odlično deluje v času vročine in suše
 • Pomaga pri sprejemanju hranil iz tal
 • Vsebuje ključna hranila za rast in razvoj
 • Bodo rastline razvile več listne mase
 • Je primerno za vse vrste listnatih rastlin
 • Deluje hitro in učinkovito
 • Je brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin

 

Opis

Mnenja naših uporabnikov

 • Lep pozdrav s Korčule! Vesela sem, da sem vas odkrila. Enostavno ne morem skrivati navdušenja, končno organska gnojila na otoku!

  Branka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
 • Že dolgo časa kupujem vaše izdelke in sem navdušena nad njihovo kakovostjo  in učinkovitostjo na vrtu. Še posebej pa mi je všeč, da jih lahko enostavno naročim preko spleta in v zelo kratkem času prejmem na svoj naslov.

  Snježana
organic-angl
untitled-1
eko_certifikat1

Organska hranila za bujne in čvrste zelene liste

Organski list je naravno tekoče gnojilo izdelano z namenom, da ustvari kar najbolj idealne pogoje za uspevanje listnatih rastlin. Poraba gnojila je zelo ekonomična, saj boste lahko isto gnojilo uporabili za vse zelene listnate rastline, naj bo to zelena solata, svež timijan ali okrasna trava.

Za bujno zelenje poskrbijo dodani naravni proteini, ki so glavna hrana za rastline. Sadiki omogočijo zagon in vso potrebno energijo za rast, oblikovanje zelenih delov in litne mase rastlin. Listi bodo tako čvrsti ter zdravi.

V tekočem gnojilu so le kakovostne in naravno pridobljene sestavine. To je še posebej pomembno za listnato zelenjavo, ki jo nato pojeste. Z gnojilom Organski list bodo vaše gredice varne, pridelek pa zdrav!

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moj vrt?

Organski list je naravno gnojilo, ki je primerno za vse oblike dognojevanja rastlin.

Uporablja se za dognojevanje plodovk na gredicah, v visokih gredah in sadilnih vrečah.

Za katere listnate rastline je primeren?

Primeren je za vse listnate rastline, kot na primer:

 • Zelena zelenjava: solata, špinača, blitva, zelje, ohrovt
 • Začimbnice in dišavnice: bazilika, peteršilj, majaron, rožmarin
 • Okrasne zelene rastline: trava, živa meja
 • Sobne zelene rastline

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot gnojilo za dognojevanje vseh vrst rastlin. Priporočamo, da svoje rastline prehranjujete sproti. Tako rastlini ves čas dodajate hranila, ki jih potrebuje za bujno rast.

Koliko gnojila potrebujem?

Gnojilo zmešajte z vodo in z njo zalivate rastline vsakih 14 dni. Potrebujete 7–8 ml (1 poln pokrovček) na 1,5 l vode ali 25 ml (3 pokrovčke) na 5 l vode. Za škropljenje po listih uporabite nižjo koncentracijo in sicer 15ml gnojila na 10l vode.

Kaj vse vsebuje izdelek?

Vodotopna organska suspenzija z naravnimi proteini. Organsko gnojilo NPK 5-2-4. N (skupni dušik) 5 %, NH4  (amonijski) 2 %, NO3 (nitratni) 0,1 %, P205 (fosforjev pentoksid), topen v vodi, 2 %, K20 (kalijev oksid), topen v vodi, 4 %, CaO (kalcijev oksid) 0,2 %, MgO (magnezijev oksid) 0,4 %. Vrednost pH 5,5–6,5.  Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Gnojilo lahko uporabljate čez celo rastno dobo. Še posebej je priporočljivo gnojenje v vročih, sušnih mesecih, saj takrat rastline najtežje pridobivajo hranila iz tal. Notranje zelene rastline in dišavnice, lahko dognojujete tudi v zimskih mesecih.

NAVODILA: Uporaba gnojila Organski list 

Gnojilo je tekoča organska suspenzija, zato je njegova uporaba enostavna.

 • Gnojilo v ustreznem razmerju zmešajte z vodo in z njo zalivajte rastline.
 • Zalivanje plodovk z mešanico se priporoča na vsakih 14 dni.
 • Za manjšo zalivalko potrebujete: 7–8 ml (1 poln pokrovček) na 1,5 l vode
 • Za večjo zalivalko potrebujete: 25 ml (3 pokrovčke) na 5 l vode
 • Za dognojevanje preko listov potrebujete:15 ml (v polna pokrovčka) na 10l vode.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Dobro organsko gnojilo za kar najboljše delovanje potrebuje tudi kakovostno naravno osnovo. Če ste se odločili za povsem ekološki vrtiček, se vse začne pri organski zemlji. Priporočamo, da za sajenje uporabite organski substrat Organska zemlja s kokosovimi vlakni. Ta odlično zadržujejo vlago in omogočajo rastlinam razvoj čvrstega koreninskega sistema.

Za uspešen boj proti plevelu ter temperaturnimi razlikami vam bo v veliko pomoč Organska zastirka. Kokosovi lomljenci uspešno zadržujejo vlago ter na povsem naraven način ščitijo vaše zelene gredice. Pa še deževniki in pikapolonice jih obožujejo!

Organska hranila in naravne beljakovine za bujno zelenje

Organski list je 100 % organskega izvora brez dodanih agrokemikalij. Tako vam ni treba skrbeti, da bi se toksini iz umetnih gnojil znašli v vaši hrustljavi zeleni solati! 

Z naravnimi gnojili boste zaščitili zemljo in podtalnico, rastline pa bodo brez umetnih poživil zadovoljno uspevale. Rastlina dobi z dobrim gnojilom vsa ustrezna hranila, ki jih potrebuje za ustvarjanje krepkih zelenih listov.

 

Še kako pomembno je, kaj daste na krožnik. Verjamemo, da vam je mar tako za Zemljo, kot za kakovost hrane, ki si jo z ljubeznijo pridelate na svojem vrtičku in v dišečih začimbnih loncih. Z Organskim plodom je krog ekološkega vrtnarjenja sklenjen, skleda solate pa še nikoli ni bila tako zdrava in okusna.

Zanimivosti

POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O IZDELKU ORGANSKI LIST

Ali je možno rastline z njim preveč pognojiti?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt zelenjavnega vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Priporočena količina gnojila je 7-8 ml na 1,5 l vode.

Za katere rastline ga najbolj priporočate?

Organski list je primarno ustvarjen za listnate rastline. Obožujejo ga zelenolistnata zelenjava (solata, špinača, blitva, zelje, ohrovt), vse vrste začimbnic in dišavnic (bazilika, peteršilj, majaron, rožmarin) ter druge zelene krasotice. Gnojilo je primerno tudi za notranje in zunanje okrasne zelene rastline (okrasne trave, žive meje idr.).

Kako hitro deluje gnojilo?

Organsko gnojilo začne delovati zelo hitro, v približno 24ih urah že deluje na rastline.

Ali lahko z Organskim listom zalijem tudi balkonske rože?

Organski List močno pospešuje rast rastlin vpliva na povečanje zelene mase. V začetni fazi rasti lahko gnojilo uporabite na vseh rastlinah tudi na balkonskih rožah. Kasneje pripročamo uporabo gnojila Organski Cvet, ki vsebuje večji delež fosforja, ki omogoča dobro formiranje cvetov.

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Organski list je tekoče, organsko in seveda ekološko gnojilo, kot vsi izdelki HomeOgarden.

Ali se lahko Organski list uporablja tudi foliarno (po listih)?

Organski list je prvotno namenjen zalivanju. Rastline lažje sprejemajo hranila skozi koreninski sistem. Za škropljenje po listih ga uporabljajo predvsem profesionalni vrtnarji, na večjih površinah. V tem primeru se ga uporablja v bistveno nižji koncentraciji in sicer 15 ml gnojila na 10 l vode.

Ali je Organski list primeren tudi za zalivanje druge zelenjave, ki ni listnata?

Organski List pospešuje rast, zato ga v začetni fazi lahko uporabljamo na vseh vrstah. Kasneje priporočamo dognojevanje z namenskimi gnojili Organski Cvet in Organski Plod.

V čem se gnojilo razlikuje od običajnih?

Gnojilo ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način prehranjuje plodovke z vsemi potrebnimi hranili. Za razliko od umetnih gnojil, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno.

Všeč vam bo tudi

 

Dodatne informacije

Teža 0.750 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0