ORGANSKE ŽIVE MEJE IN IGLAVCI 2,5 KG

9,97 

Šifra: SI3830057760940 Kategoriji: ,

Naravno gnojilo, ustvarjeno posebej za žive meje, grmovnice in iglavce. Izdelek predstavlja mešanico kakovostnih hranil, ki jih rastline potrebujejo za svoj razvoj. Gnojilu so dodane alge, organski magnezij in kalcij, ki poskrbijo za bujno rast in krasen izgled rastlin.

Zakaj uporabljati gnojilo HomeOgarden Organske žive meje in iglavci? Ker;

 • Ima dodane naravne izboljševalce
 • Spodbudi rast ter zdravje rastline
 • Ima dodana pomembna hranila za rastline
 • Rastlinam da intenzivnejšo barvo
 • Preprečuje rjavenje iglic
 • Poveča tvorjenje humusa
 • Ima hitro topnost in delovanje
 • Je brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin
 • Ima EKO certifikat

Opis

Mnenja naših uporabnikov

 • Lep pozdrav s Korčule! Vesela sem, da sem vas odkrila. Enostavno ne morem skrivati navdušenja, končno organska gnojila na otoku!

  Branka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
 • Že dolgo časa kupujem vaše izdelke in sem navdušena nad njihovo kakovostjo  in učinkovitostjo na vrtu. Še posebej pa mi je všeč, da jih lahko enostavno naročim preko spleta in v zelo kratkem času prejmem na svoj naslov.

  Snježana
organic-angl
eko_certifikat1

Bogato organsko gnojilo za prebujanje žive meje

Naravno in biološko gnojilo Organske žive meje in iglavci vsebuje vsa ključna hranila za bujno uspevanje živih mej in podobnega grmičevja, ki krasijo okolico vašega doma. S svojim delovanjem gnojilo ne le prehranjuje rastline, marveč tudi izboljšuje rodovitnost tal.

Gnojilu so dodane naravne alge, ki so eno izmed najstarejših gnojil na svetu. Alge obogatijo tla z minerali in hormoni ter spodbujajo rast rastlin. Dodatno spodbudo za razvoj bujnega zelenja omogočata pomembna rastlinska minerala – magnezij in kalcij. Magnezij poleg hranjenja preprečuje tudi nastanek rjavenja iglic.

Z gnojilom boste rastlinam nudili oporo ter hrano, ki jo potrebujejo za hitro in zdravo uspevanje. Ker izdelek vsebuje večji odstotek dušika, pa bo vaše grmičevje zeleno kot še nikoli.

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za mojo okolico?

Naravno gnojilo je primerno za vse vrste živih mej, grmovnic ali iglavcev. Kot na primer: liguster, smreke, borovci, ciprese, thuje, lovorikovci, lovorji, forzicije, pušpan, češmin, bukve, javorji in tako naprej.

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot osnovno gnojilo, ko posadite novo sadiko. Uporabite ga lahko tudi za dognojevanje že obstoječih sadik. Namenjeno je izboljšanju zemlje, zdravemu razvoju in izboljšanju izgleda rastlin.

Koliko gnojila potrebujem?

Izdelek je na voljo v 2,5 kg pakiranju, kar zadošča za površino do 60 m2. Eno pakiranje zadošča za 10 – 20 sadik, odvisno od razmerja. 

Kaj vse vsebuje izdelek?

100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami.  N (skupni dušik) 7 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 3 %, K20 (kalijev oksid) 4 %, CaO (kalcijev oksid) 2,5 %, MgO (magnezijev oksid) 2 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Uporabo gnojila se priporoča spomladi, v začetku rasti ter vsaj še enkrat, v času največje rasti.

NAVODILA: Uporaba gnojila Organske žive meje in iglavci

Gnojilo je v obliki mikro granul, zato je njegova uporaba enostavna. Gnojilo v pravilni količini potresete po površini. 

 • Za osnovno gnojenje uporabite razmerje 1 kg gnojila za 25 m2, oziroma 125 – 250 g gnojila na sadiko (odvisno od velikosti in rasne stopnje).
 • Pri sajenju nižje rastočih sadik dodate 125 g gnojila (2,5 večje pesti).
 • Za višje rastoče sadike močnejše podlage dodate 250 g gnojila (5 večjih pesti).
 • Pri sajenju novih sadik natresete gnojilo v sadilno jamo v območje korenin, vendar ne neposredno na korenine.

Za dognojevanje obstoječih sadik gnojilo raztrosite po površini v v širini krošenj oziroma na zemljišče v širino koreninskega sistema. Plitvejše koreninice, ki so pri vrhu bodo tako hitro posrkale hranila. Če imate možnost pa lahko gnojilo vdelate nekaj cm tudi v tla.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Za res bujno rast žive meje in podobnega grmičevja priporočamo uporabo najboljših prijateljic rastlin, to so mikorizne glive. Organska mikoriza vsebuje mikorizo, ki z rastlinami sklene sožitje in jim na naraven način priskrbi dodatna hranila ter potrebno vlago.

Tudi grmičevje potrebuje odlično podlago za svojo rast, zato priporočamo uporabo Organske zemlje s kokosovimi vlakni. Ta bodo pri še tako zbitih tleh zrahljala strukturo in jih napolnilnila z zračnimi mehurčki. Glavna prednost kokosa pa je odlično zadrževanje vode ter vlage.

Za najboljši učinek je priporočljivo gnojilo Organske žive meje in iglavci uporabiti dvakrat letno. Najprej spomladi, na začetku rasti ter drugič v času največje rasti.

Naravna rešitev za urejanje lepe okolice doma  

100% organsko gnojilo je sestavljeno iz naravno pridobljenih mineralov ter hranil. Le na takšen način trajnostno izboljšate zemljo, oskrbite rastline z dragoceno hrano ter pri tem ne škodite okolju.

Za lepo in bujno živo mejo ne iščite bližnjic s pomočjo sintetičnih gnojil. Z njimi boste na dolgi rok le škodili rastlinam ter zasičili prst s škodljivimi toksini. Naravno gnojilo Organske žive meje in iglavci daje rastlinam intenzivno zeleno barvo ter preprečuje rjavenje iglic na okolju prijazen način.

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti

POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O IZDELKU ORGANSKE ŽIVE MEJE IN IGLAVCI:

Ali je možno rastline z njim preveč pognojiti?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Sledite priporočilu za uporabo torej 1 kg za 25 m2 površine oziroma 125 – 250 g gnojila na sadiko.

Za katere rastline ga najbolj priporočate?

Gnojilo je primerno za vse vrste živih mej, grmovnic ali iglavcev. Kot so na primer:  liguster, smreke, borovci, ciprese, thuje, lovorikovci, lovorji, forzicije, pušpan, češmin, bukve, javorji in tako naprej.

Ali lahko gnojilo uporabim tudi za tekoče (do)gnojevanje?

Gnojilo je v granulatu, tako da ga enostavno potrosite po površini ali dodate h koreninam. Za tekoče dognojevanje uporabite tekoče gnojilo, kot je na primer Organski cvet in Organski plod.

Ali lahko gnojilo uporabim tudi za druge rastline?

Gnojilo vsebuje veliko magnezija in dušika, kar omogoča rastlinam hitro rast in preprečuje rjavenje iglic in listja na rastlinah. Lahko ga uporabljate za gnojenje rastlin, ki imajo rade večji odstotek magnezija in dušika.

Kakšen je pH gnojila? Ali ga lahko uporabim tudi za kisloljubne rastline?

PH gnojila je nevtralen, zato ga raje ne uporabljajte na kisloljubnih rastlinah.

V čem se gnojilo razlikuje od običajnih?

Gnojilo ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način zemljo izboljša in omogoča večjo zalogo hranil. Za razliko od umetnih, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je obnovljivo in biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno. Večji odstotek dušika v gnojilu zagotavlja grmičevju intenzivnejšo zeleno barvo.

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Organski Plod je tekoče, organsko in seveda ekološko gnojilo, kot vsi izdelki HomeOgarden. 

Zakaj so rastline pomembne naravne alge?

Gnojenje rastlin z morskimi algami je eno izmed najpogostejših načinov gnojenja. Naravne alge so organski izboljševalci rastlin. Rastline na naraven način spodbujajo, jim zvišajo odpornost na zunanji stres in jim dajejo dodatno energijo za rast.

Kakšno vlogo igrajo dodana magnezij in kalcij?

Tako ljudje kot tudi rastline za svoj obstoj nujno potrebujemo minerale. Gnojilu sta dodana dva pomembna minerala. To sta organski magnezij in kalcij. Dodatek magnezija preprečuje rjavenje iglic ali pojav magnezijeve kloroze. Obadva pa delujeta kot pomembni hranili za rastline.

Všeč vam bo tudi

Dodatne informacije

Teža 2.5 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0