ORGANSKE MEDITERANSKE RASTLINE 1KG

5,79 

Šifra: SI3830057760742 Kategoriji: ,

Mediteranske rastline, kot so na primer agrumi in začimbnice, bodo navdušene nad formula 100 % organskega gnojila, ustvarjeno posebej za njih. Gnojilu so dodani naravni izboljševalci, ki bodo rastlini v veliko oporo še posebej poleti. Rezultat so zdravi in sočni plodovi ter zadovoljne dišeče začimbnice.

Zakaj uporabljati gnojilo HomeOgarden Organske mediteranske rastline? Ker;

 • Ima dodane naravne izboljševalce rasti
 • Poveča količino pridelka
 • Ima dodana pomembna hranila za rastline
 • Poveča tvorjenje humusa
 • Je primerno za vse vrste rastlin, ki rastejo ob morju
 • Ima hitro topnost in delovanje
 • Poraba je veliko manjša od običajnih gnojil
 • Je primerno za osnovno gnojenje in dognojevanje
 • Je brez umetnih ali kemijsko obdelanih sestavin
 • Ima EKO certifikat

 

Opis

Mnenja naših uporabnikov

 • Lep pozdrav s Korčule! Vesela sem, da sem vas odkrila. Enostavno ne morem skrivati navdušenja, končno organska gnojila na otoku!

  Branka
 • Hvala za dostavo naročenega izdelka. Izdelek je kot nalašč za moj zelenjavni vrt in sadovnjak. Res sem zadovoljen in bom zagotovo še kaj naročil.

  Josip
 • Že dolgo časa kupujem vaše izdelke in sem navdušena nad njihovo kakovostjo  in učinkovitostjo na vrtu. Še posebej pa mi je všeč, da jih lahko enostavno naročim preko spleta in v zelo kratkem času prejmem na svoj naslov.

  Snježana
organic-angl
eko_certifikat1

Idealno organsko gnojilo za zdrave mediteranske rastline

Organsko gnojilo je nepogrešljiv izdelek za vse zelene vrtičke, kjer želite svojim sredozemskim rastlinam omogočiti kar najboljša hranila. Rastline so še posebej v vročih poletnih mesecih izpostavljene zunanjim stresom in pomanjkanje hranil ter vode.

Izdelek na povsem naraven način prehranjuje rastline s pomembnimi mikrohranili in jim zagotavlja dodatne organske izboljševalce, kot so alge, organski magnezij ter kalcij. Gnojilo povečuje tvorbo humusa, kar pripomore tudi k rodovitnosti prsti.

Gnojilo je sestavljeno iz mikro granul, ki se izredno hitro topijo in blagodejno vplivajo na delovanje rastlin, kar je še posebej pomembno poleti. Primerno je za začetno sajenje kot tudi za dognojevanje čez rastno sezono.

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moj vrt?

Naravno gnojilo je primerno za vse mediteranske rastline, agrume in začimbnice, ki rastejo v različnih gredicah, koritih in loncih.

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Izdelek uporabite kot osnovno gnojilo, ko posadite novo sadiko. Priporoča se tudi sprotno dognojevanje, saj tako rastlini ves čas dodajate potrebna hranila, ki jih potrebuje za bujno rast.

Koliko gnojila potrebujem?

Izdelek je na voljo v 1 kg pakiranju, kar zadošča za 25 m2. Pri sajenju v lonce upoštevamo razmerje 250 g gnojila za 50 l. Razmerje pa lahko prilagodite glede na kakovost substrata oziroma zemlje. 

Kaj vse vsebuje izdelek?

100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami.  N (skupni dušik) 3 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 6 %, K20 (kalijev oksid) 12 %, CaO (kalcijev oksid) 4,7 %, MgO (magnezijev oksid) 3 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Rastline v vrtu in sadovnjaku lahko gnojite v katerem koli mesecu, vse od februarja do novembra. Pazite le, da zemlja ni zamrznjena. Uporabljate ga lahko od začetka rasti spomladi in tudi po spravilu pridelka v jesenskem času.

NAVODILA: Uporaba gnojila Organske mediteranske rastline

Gnojilo je v obliki mikro granul, zato je njegova uporaba enostavna. Gnojilo v pravilni količini zmešate z zemljo v katero posadite sadiko ali gnojilo dodate v sadilno jamico.

 • V začetni rasti (spomladi) uporabite razmerje 1 kg gnojila za 25 m2.
 • Za dognojevanje oziroma med rastno sezono razmerje prepolovite, torej 1 kg za 50 m2.
 • V končni rasti, po spravilu pridelka jeseni, ponovno pognojite v enakem razmerju kot spomladi.
 • Za zemljo, ki je v slabem stanju ali je nekakovostna razmerje povečate, do maksimalno 1 kg za 10 m2.
 • Pri mešanju z zemljo za sajenje ali dognojevanje upoštevate razmerje 1 kg za 200 l zemlje, oziroma 150 g (5 večjih pesti) na vrečo zemlje.
 • Pri sajenju manjših sadik dodamo 50 g gnojila (1 večja pest).
 • Za nekoliko večje sadike dodamo 100 g gnojila (2 večji pesti gnojila).

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Dobro organsko gnojilo za kar najboljše delovanje potrebuje tudi kakovostno naravno osnovo. Če ste se odločili za povsem ekološke mediteranske gredice, se vse začne pri organski zemlji. Priporočamo, da za sajenje uporabite organski substrat Organska zemlja s kokosovimi vlakni. Ta odlično zadržujejo vlago in omogočajo rastlinam razvoj čvrstega koreninskega sistema.

Za uspešen boj proti plevelu ter zaščito pred temperaturnimi razlikami pa priporočamo uporabo Organske zastirke 60 l. Kokosovi lomljenci uspešno zadržujejo vlago ter na povsem naraven način ščitijo vaše mediteranske rastline. Pa še deževniki in pikapolonice jih obožujejo!

Za najboljši učinek je gnojilo Organske mediteranske rastline priporočljivo uporabljati v začetku rasti, vmes za dognojevanje ter na koncu po spravilu pridelka.

Mediteranske rastline potrebujejo organska hranila  

Rastline, ki rastejo ob morju so izjemno vzdržljive. Skozi leto so priča raznoraznim hudim vremenskim spremembam, kot je grozna burja ali peklenska vročina poleti. Mediteranske rastline, ki pa jih bomo posadili v okolje, ki ni ob morju in zato ni njim primarno, bodo hitro postale plen za bolezni in plesni. Za vzdržljivost rastlin v obeh pogojih so ključna naravna organska hranila.

Gnojilo Organske mediteranske rastline na 100% naraven način rastlinam zagotovi ustrezna hranila – tu so predvsem pomembni minerali. Rastline ne bodo zasičene z umetnimi spodbujevalci, vendar jim boste z naravnimi izboljševalci, kot so denimo alge, omogočali stabilno, zdravo in močno rast.

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti

POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O IZDELKU ORGANSKE MEDITERANSKE RASTLINE

Koliko gnojenja je še varnega, da rastlin ne pognojim preveč?

Različne rastline potrebujejo različno količino gnojila. Priporočamo, da pred sajenjem preverite, koliko gnojila potrebuje katera rastlina in na podlagi tega sestavite načrt vrta. Z vidika zemlje oziroma tal organskega gnojila ne morete uporabiti preveč. A pretiravati vseeno ni treba. Sledite priporočilu za uporabo, torej 1 kg za 25 m2 površine.

Za katere rastline ga najbolj priporočate?

Gnojilo je primerno za vse vrste mediteranskih rastlin, kot so na primer agrumi, citrusi, sivka, oljke, mediteranske začimbnice, dišavnice ter druge rastline.

Zakaj so za gnojenje priporočljive alge?

Gnojenje rastlin z morskimi algami je eno izmed najpogostejših načinov gnojenja. Naravne alge so organski izboljševalci rastlin. Rastline na naraven način spodbujajo, jim zvišajo odpornost na zunanji stres in jim dajejo dodatno energijo za rast.

Kakšno vlogo igrata magnezij in kalcij?

Tako ljudje, kot tudi rastline za svoj obstoj nujno potrebujemo minerale. Gnojilu sta dodana organski magnezij ter kalcij. Minerala predstavljata ključni hranili jagodičevju, ki bo z njuno pomočjo veselo uspevalo.

V čem se gnojilo razlikuje od običajnih?

Gnojilo ne vsebuje umetnih izboljševalcev ali stimulansov. Na povsem organski in trajnostni način zemljo izboljša in omogoča večjo zalogo hranil. Za razliko od umetnih, ima tako kratkotrajen kot dolgotrajen pozitiven učinek na rastline ter zemljo. Gnojilo je obnovljivo in biološko razgradljivo, torej je okolju, živalim in ljudem prijazno.

Ali lahko gnojilo uporabim tudi za tekoče (do)gnojevanje?

Gnojilo je v granulatu, tako da ga enostavno potrosite po površini ali dodate h koreninam. Za tekoče dognojevanje uporabite tekoče gnojilo, kot je na primer Organski cvet in Organski plod.

Ali lahko gnojilo uporabim tudi za druge rastline?

Vsekakor je primerno tudi za ostale vrste rastlin. Uporabite ga lahko za vse rastline, pri katerih želite na naraven način izboljšati rast, cvetenje in povečati pridelek.

Ali je primeren za ekološko vrtnarjenje?

Gnojilo Organske mediteranske rastline je organsko in seveda ekološko gnojilo, ki je primerno tudi za ekološko pridelavo, kar mu zagotavlja EKO certifikat.

Ali je gnojilo primerno tudi za kompost?

Lahko ga uporabite tudi za kompostiranje. Za najboljši učinek na kompostu pa uporabite gnojilo Organski vrt.

Všeč vam bo tudi

Dodatne informacije

Teža 1 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0