ORGANSKA ZEMLJA ZA ORHIDEJE 10L

3,99 

Šifra: SI3830057760803 Kategoriji: ,

Stisnjen blok naravnega substrata je namenjen vzgoji in uspevanju krasnih orhidej. Sestava substrata izboljša vodno-zračni režim ter rahlja zemljo. V substratu so kokosovi lomljenci, ki dobro zadržujejo vlago in do 50% zmanjšajo potrebo po zalivanju. Rezultat so zdrave in cvetoče orhideje, ki bodo polepšale vsak kotiček vašega doma!

 

Zakaj uporabljati HomeOgarden Organsko zemljo za orhideje? Ker:

 • Izboljša rastne pogoje za orhideje
 • Učinkovito zadržuje vlago
 • Zmanjša potrebo po zalivanju
 • Ima nevtralen pH, kar je idealno za večino rastlin
 • Je biorazgradljiva in okolju prijazna
 • Ne vsebuje umetnih gnojil in drugih primesi
 • Ima EKO certifikat

Opis

Mnenja naših uporabnikov

 • Res sem prijetno presenečena in se vam zahvaljujem za prispelo naročilo. Ob vseh popustih sem prejela še darilo, UAU! Vaših kockic zemlje sem kupila že več kot 10 in verjetno jih bom še veliko, saj sem zelo zadovoljna z njimi.

  Anica
 • Ravnokar sem se upokojila in zdaj imam doma malo večje projekte, ki v času službovanja niso bili mogoči. Na vrtu najraje gojim šparglje, ki potrebujejo dodatno zemljo. Ponujali so mi prikolice zemlje, ampak si ne upam tvegati, saj nikoli ne veš kakšne kakovosti so in kaj pride z njimi. HomeOgarden zemljo in substrate pa sem že uporabljala in sem bila z njimi res maksimalno zadovoljna, tako da je izbira očitna.

  Marija
 • Že dolgo časa kupujem vaše izdelke in sem navdušena nad njihovo kakovostjo  in učinkovitostjo na vrtu. Še posebej pa mi je všeč, da jih lahko enostavno naročim preko spleta in v zelo kratkem času prejmem na svoj naslov.

  Snježana
organic-angl
eko_certifikat1

Organski substrat za krasne orhideje

Orhideje izvirajo iz tropskega podnebja. Pa veste, katera rastlina prav tako obožuje trope? Kokos! Ta je postal prava senzacija v vrtičkanju. V substratu je poleg hranilnih snovi tudi naraven in čisto organski kokosov lomljenec.

Dve njegovi največji prednosti sta izjemno zadrževanje vlage ter rahljanje zemlje. Kokosovi delčki so puhaste strukture in bodo v zemlji ustvarili zračne mehurčke. To še posebej ugaja koreninicam. Hkrati pa se zaradi kokosa potreba po zalivanju zmanjša kar za polovico.

Povrhu vsega bo z razgrajanjem biorazgradljivih lomljencev tudi prst nahranjena z dodatnimi minerali. Naravni substrat predstavlja odlično bazo, ki orhidejam omogoča dobro ukoreninjenje, razvoj zračnih koreninic, zdravo rast ter oblikovanje pisanih cvetov.

Uporaba & specifike izdelka

Ali je izdelek primeren za moje orhideje?

Organska zemlja za orhideje je naraven substrat, ki je primeren za vse vrste orhidej.

 

Na kakšne načine lahko uporabim izdelek?

Substrat uporabite kot osnovno bazo za novo setev, sajenje ali za presajanje.

 

Koliko Organske zemlje za orhideje potrebujem?

Substrat je pod pritiskom stisnjen v blok. Eno pakiranje teha 650 g, po dodajanju vode boste dobili 10 l pripravljenega substrata.

 

Kaj vse vsebuje izdelek?

100% rastlinski, naraven in organski substrat iz kokosovih palm. Vsebnost kokosovih lomljencev velikosti 18–25 mm 60% in velikosti 5–15 mm40%. Suha snov min 95%. Skupni dušik 0,09%, fosforjev pentaoksid 0,12%, kalijev oksid 0,15%, kalcijev oksid 0,19%, magnezijev oksid 0,17% v suhi snovi. PH je nevtralen. Substrat ne vsebuje šote.

 

V katerem letnem času naj uporabim izdelek?

Substrat lahko uporabljate čez celo leto.

Kako naj zalivam rastline, ki so rastejo v tem substratu?

Pazljivo pri zalivanju! Zaradi odličnega zadrževanja vlage boste potrebovali dosti manj vode za zalivanje, kot običajno. Orhideje so hitro preveč zalite, zato je še posebej potrebna previdnost.

NAVODILA: Priprava bloka substrata

 • Substrat vzemite iz embalaže in jo položite v večjo posodo.
 • Počasi dodajajte vodo. Za eno pakiranje potrebujete 4 – 5 l vode. Dobili boste 10 l zemlje.
 • Vodo dolivajte počasi in nato počakajte nekaj trenutkov (10 – 15 min), da se substrat dobro namoči.

Z rokami pripravljen substrat razpustite ter narahlo pregnetite, da se zemlja omoči enakomerno.

PRED PRVO UPORABO SI OGLEJTE VIDEO Z NAVODILI:

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Maksimalno oporo rastlinam zagotovite z ustreznimi hranili, zato priporočamo, da pred setvijo, sajenjem ali presajanjem dodate še naravno organsko gnojilo Čudovite orhideje. Tako bodo rastline imele dovolj hrane za krepke korenine in oblikovanje pisanih cvetov. Gnojilo tudi naravno krepi orhideje in jim poveča odpornost pred različnimi vrstami stresa. Za najboljši učinek se uporaba gnojila priporoča enkrat mesečno v zmernih količinah.

Vse za nego orhidej

Tudi orhideje so lahko vzgojene ekološko

Substrat je 100% rastlinski, naraven in prijazen do okolja. Organska zemlja za orhideje za razliko od večine substratov na tržišču ni narejena iz šote. Večina šotišč se nahaja v bližini industrijskih središč, zato je v nekakovostni šoti pogosto veliko težkih kovin in drugih škodljivih toksinov.

Kokosov lomljenec nastane kot stranski proizvod obdelave kokosa in je tako pridobljen na okolju prijazen način. Delčki potrebujejo do 3 leta, da se popolnoma razgradijo. Po razgradnji pa bodo zemljo še dodatno nahranili. Zato je kokosov lomljenec tudi ekološka in trajnostna rešitev za cvetoče orhideje.

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Zanimivosti

POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O IZDELKU ORGANSKA ZEMLJA

Zakaj je izdelek najboljša izbira za substrat za orhideje?

Organska zemlja za orhideje vsebuje povsem naravne sestavine, ki omogočajo ustrezno podlago za rast in razvoj orhidej. Kokosov lomljenec odlično zadržujejo vlago, kar izredno ustreza rastlinam. Na povsem organski način izboljša vodno-zračni režim. Dodana pa so tudi druga pomembna hranila za orhideje.

 

Kako z organsko zemljo izboljšam obstoječo zemljo pri orhidejah?

Substrat izboljša strukturo prsti, saj so kokosova vlakna puhasta in imajo nevtralen pH. Med razkrajanjem kokosovih lomljencev pa nastajajo minerali ter dušik.

Je organska zemlja ekološka?

Substrat Organska zemlja je 100% naravna in organska. Je primerna za ekološko vrtnarjenje, saj ima tudi EKO certifikat.

Kako najlažje pripravim organsko zemljo?

Postopek priprave je sila enostaven! Paketek stisnjenega substrata namestite v večjo posodo, ga prelijete z vodo in počakate nekaj trenutkov, da se delci napojijo s tekočino in vaša organska zemlja je pripravljena.

Ali vsebuje zemlja gnojila

Izdelek sicer vsebuje hranila, vendar se za izboljšanje rasti ter cvetenja priporoča mesečna uporaba organskega gnojila Čudovite orhideje.

Ali lahko izdelek uporabimo tudi kot zastirko?

Seveda. Organska zemlja za orhideje se lahko uporabi tudi za zastiranje.

Všeč vam bo tudi

Dodatne informacije

Teža 0.650 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0