ORGANSKA ZEMLJA 10L – V SADILNI VREČI 650g

3,49 

Šifra: SI3830057760278 Kategoriji: ,
✅  5 kratni koncentrirani blok organske zemlje
✅  Za naravno, organsko izboljševanje tal v vrtu, sajenje in presajanje.
✅  50 % manj zalivanja!
✅  Certifikat skladnosti za ekološko pridelavo!
✅  Substrat je narejen iz 100 % naravnih in organskih snovi
✅ Ne vsebuje umetnih gnojil ali agrokemikalij.

Opis

DELOVANJE: Naravno, organsko in  trajnostno uporabljamo substrat za setev, sajenje in presajanje  vseh vrst rastlin.  Uporabljamo ga za izboljševanje zemlje, saj zaradi svoje edinstvenosti izboljšuje vodno – zračni režim v tleh in naredi zemljo zelo rahlo in s tem povečuje zadrževanje vode v tleh in zemlji.  Substrat je izredno rahel in ne vsebuje nobenih nevarnih primesi, saj mu sami dolijemo pitno vodo ali deževnico, ko ga pripravimo.

UPORABA:  Za setev, sajenje in presajanje vseh vrst rastlin, za mešanje s slabšimi zemljami in substrati, pri  sajenju različnih rastlin kot so okrasne rastline, začimbnice in vse vrste vrtnin. 

NAČIN UPORABE:  Setev, sajenje in presajanje v substrat lahko izvajamo skozi celo leto. Embalažo odpremo na spodnji strani po perforaciji in odpremo vrečo. Organskemu substratu v vreči enostavno dolijemo  primerno količino čiste vode (iz pipe ali deževnico) in sicer 4 l vode, kar sta približno 2 plastenki od pijač (po 2l).  Pred dolivanjem vode  pustimo vrečo v spodnjem delu kartonske embalaže in jo po potrebi še prislonimo ob steno, da se ob dodajanju vode ne prevrne.  Vodo dolivamo postopoma:  najprej 1 plastenko in malo počakamo, da se blok dobro namoči. Nato dodamo še preostanek vode. Voda hitro namoči blok substrata, tako da je organska zemlja pripravljena v približno 10-15 minutah. Po potrebi lahko tudi ob koncu raztapljanja premešamo ali pregnetemo zemljo, da se zemlja namoči enakomerno. Ko je zemlja pripravljena,  popolnoma odstranimo kartonsko embalažo.  Bistvena prednost je, da ne nosimo težke običajne zemlje domov, ampak si jo sami pripravimo. Pri zemljah večji del predstavlja voda, ki pa ni vedno čista in neoporečna, zato je ključno da vemo kaj smo dodali, če želimo organsko vrtnariti.

NAJBOLJŠI REZULTATI:

Organsko zemljo uporabljamo povsod, kjer želimo izboljšati rahlost in zračnost zemlje in zmanjšati potrebo po zalivanju tudi do 50 %.  Če uporabljamo organsko zemljo za direktno sajenje,  vam priporočamo pred setvijo, sajenjem ali presajanjem dodajanje naravnega organskega gnojila in sicer HomeOgarden Organski Vrt  v količini 100 g na 10 l vrečo. Tako bodo rastline imele dovolj hranil za normalno rast. Po potrebi pa še dognojujemo s HomeOgarden Organskim Dognojevanjem,  ali pršimo rastline s HomeOgarden Organsko Listno Dognojevanje.  Priporočamo uporabo  izključno naravnih organskih  gnojil, saj je tudi zemlja, ki ste jo kupili,  povsem naravna in organska. Pri zalivanju   bodimo pozorni, da zalivamo veliko manj kot običajne zemlje, saj izdelek zelo dobro zadržuje vodo in vlago, kar je bistvena prednost.

Dodatne informacije

Teža 0.650 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0