Organska zemlja 50 l PLUS

10,91 

Organska zemlja s sadilno vrečo je stisnjen blok 100% naravnega substrata s kokosovimi vlakni, sadilno vrečo ter organsko gnojilo z naravnimi algami. Komplet je odlična izbira za urbano vrtnarjenje na balkonih ali terasah. V organski zemlji s sadilno vrečo  lahko brez težav regulirate pH, zato je primerna za gojenje vseh vrst rastlin. Zaradi odličnega zadrževanja vlage bo zelenjavni vrt v vreči bujno uspeval tudi poleti.

Zakaj uporabljati organsko zemljo s sadilno vrečo HomeOgarden Organska zemlja PLUS:

 • Biorazgradljiva in okolju prijazna
 • Zmanjša potrebo po zalivanju za kar 50 %
 • Izboljša strukturo in zračnost tal
 • Ima nevtralen pH, kar je idealno za večino rastlin
 • Iz lahkega in majhnega paketa dobite kar 50 l zemlje
 • V paketu prejmete sadilno vrečo
 • Priloženo organsko gnojilo z algami
 • Ima eko certifikat
 • Substrat narejen iz 100% obnovljivih organskih snovi
 • Ne vsebuje šote, težkih kovin in umetnih gnojil
Šifra izdelka: SI3830057760780 Kategorije: , ,

Organska zemlja za sajenje rastlin na balkonih ali terasah

Urbano vrtnarjenje počasi spreminja siva mesta v zelene oaze. Četudi živite v mestu obstaja ogromno kreativnih načinov, kako si ustvariti svoj urbani vrtiček na čim bolj ekološki in trajnostni način. Zato smo pri HomeOgarden ustvarili začetni paketek, ki vsebuje vse nujne komponente za vzgajanje ali presajanje sadik.

Organska zemlja s sadilno vrečo je praktična rešitev za sajenje rastlin na balkonih ali terasah, v pomoč pa vam je lahko tudi za presajanje. Brez težav jo lahko uporabite večkrat.

Odlično bazo omogoča substrat Organska zemlja s kokosovimi vlakni. Glavna prednost kokosa je izjemna zmožnost zadrževanja vlage. Biorazgradljiv material substrata pa bo zemljo tudi nahranil z mikroorganizmi.

Zemlja s kokosovimi vlakni je vlažna ter polna zračnih mehurčkov, ki jih rastline potrebujejo za razvoj čvrstega koreninskega sistema in zdrave plodove.

Priprava bloka zemlje za sajenje

 • Paketek odprite na označenem mestu ter odvijte sadilno vrečo v kateri je substrat.
 • Substratu dodajte piloženo organsko gnojilo.
 • Najprej dodajte 5 l vode in malce počakajte. Nato postopek ponovite dvakrat. Skupno mešanici dodajte 3 x 5 l vode. Tako boste dobili 50 l zemlje.
 • Mešanico dobro premešajte.
 • Po koncu priporočamo, da sadilni vrečki malce odstrižete spodnja vogala, da omogočite boljšo odcednost.
 • Za urbano vrtnarjenje rastline posadite direktno v substrat v sadilni vreči.
 • Za izboljšanje zemlje na vrtu, jo enakomerno potrosite in vkopljete cca 2-3 cm globoko.
 • V visokih gredah se uporabi zemljo HomeOgarden za zadnjo plast, kjer rastejo korenine. Tako poskrbite, da bodo rastline krepke ter zdrave.

Organsko zemljo lahko uporabite tudi pri sajenju balkonskih rož samostojno ali s kompostom v razmerju 2 : 1.

Kaj pravijo stranke o nas

100-organic-vegipost-organsko-gnojilo-homeogarden-283x283px
Eko-certifikat-283x283px

Uporaba & specifike izdelka

Ali je organska zemlja s sadilno vrečo  primerna za moj vrt?

Organska zemlja PLUS je odlična izbira za začetek urbanega vrtnarjenja na balkonih ali terasah. V paketu je ravno zato tudi dodana sadilna vreča. Substrat s kokosovimi vlakni je super osnova za sajenje tudi v gredicah, visokih gredah ali balkonskih loncih. Vanjo lahko posadite vse vrste rastlin, od zelenjave, sadja, pa do zelišč in cvetlic. Za odlično uspevanje rastlin pa je v paketu dodano tudi naravno gnojilo z algami.

Na kakšne načine lahko uporabim organsko zemljo s sadilno vrečo?

Substrat v sadilni vreči lahko uporabite za novo sajenje ali presajanje. Kokosova vlakna lahko uporabite kot substrat, za vzgojo vseh vrst rastlin v posodah, koritih, kot vrhnjo plast v visokih gredah ter tudi pri odpravljanju težav z zbito in trdo zemljo v vrtu. Organsko gnojilo lahko uporabite za gnojenje vseh vrst rastlin, tako zelenjave, zelišč, cvetlic in tako naprej.

Koliko kokosovih vlaken potrebujem?

Zemlja s kokosovimi vlakni je stisnjena v blok, ki se napihne, ko je izpostavljena vlagi. Na voljo je v 3 kg pakiranju. Po raztapljanju dobite 50 l zemlje s kokosovimi vlakni, kar zadošča pri pripravi  2-3 m2 zemlje.

Koliko organskega gnojila potrebujem?

Dodano organsko gnojilo z algami tehta 250 g in zadostuje za začetno gnojenje 50 l substrata.

Kaj vse vsebuje organska zemlja s sadilno vrečo?

Sestava organske zemlje: 100 % rastlinski, naraven in organski substrat iz kokosovih vlaken. Vsebnost vlaken max 5 %. Suha snov min 95 %. N (skupni dušik) 0,09 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 0,12 %, K20 (kalijev oksid) 0,15%, CaO (kalcijev oksid) 0,19 %, MgO (magnezijev oksid) 0,17 % v suhi snovi. pH 6-7 – nevtralen.  Substrat je posušen in stisnjen pod pritiskom.  Substrat ne vsebuje šote.

Sestava dodanega organskega gnojila: 100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami.  N (skupni dušik) 9 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 3 %, K20 (kalijev oksid)  3 %, pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.

V katerem letnem času naj uporabim organsko zemljo?

Priporoča se uporaba ob spomladanskem in jesenskem času, saj se takrat tla pripravi na sejanje.

Kako naj zalivam rastline, ki so posajene v kokosova vlakna?

Pazljivo pri zalivanju! Zaradi odličnega zadrževanja vlage, boste potrebovali dosti manj vode za zalivanje, kot običajno. Redno preverjajte vlažnost zemlje in rastline zalivajte zmerno.

Kako naj dosežem najboljše rezultate?

Ker organska zemlja ne vsebuje nobenih umetnih gnojil, priporočamo, da pred setvijo, sajenjem ali presajanjem dodate še naravno organsko gnojilo HomeOgarden Organski Vrt  v količini 700 g na 70 l vrečo. Tako bodo rastline imele dovolj hranil za bujno in zdravo rast.

V času rasne sezone svetujemo, da rastline hradnite z organskimi tekočimi gnojili.  Priporočamo uporabo izključno naravnih organskih gnojil, saj je tudi zemlja povsem naravna in organska in bi ji z uporabo umetnih gnojil lahko odvzeli njene prvotne lastnosti.

Pri zalivanju bodite pozorni, da zalivate veliko manj kot običajne zemlje, saj izdelek zelo dobro zadržuje vodo in vlago.

Vse za spomladansko pripravo vrta in visoke grede

Kokosova vlakna nastanejo kot stranski proizvod obdelave kokosa in so tako pridobljena na okolju prijazen način. Palme rastejo v suhem okolju zato ni možnosti, da bi vlakna vsebovala kakšna bolezenska stanja, ki obožujejo vlago.

Organska zemlja plus, za razliko od večine substratov na tržišču, ni narejena iz šote. Večina šotišč se nahaja v bližini industrijskih središč, zato je v nekakovostni šoti pogosto veliko težkih kovin in drugih škodljivih toksinov.

Sadilno vrečo lahko uporabite tudi večkrat, zato je urbano vrtnarjenje s kokosovimi vlakni odlična ekološka in tudi trajnostna rešitev za zdrave gredice kjerkoli.

Zaradi svoje kakovostne in okolju prijazne sestave ima HomeOgarden organska zemlja 50l PLUS tudi  EKO certifikat Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Inštituta za ekološko kmetijstvo.

Pogosta vprašanja & odgovori

Kokosova vlakna so biorazgradljiva in povečujejo mikrobiološko aktivnost v tleh. Sam substrat  ne vsebuje umetnih gnojil, zato se pri pripravi zamlje priporoča dodajanje organskega gnojila Organski vrt.

Kokosova vlakna so puhasta in odlično zadržujejo vlago, kar izredno ustreza rastlinam. Za razliko od šote je ekološko sprejemljiva, saj predstvalja obnovljiv vir in ne vsebuje težkih kovin in drugih strupenih snovi.

Substrat Organska zemlja je 100% naravna in organska. Je primerna za ekološko vrtnarjenje, saj ima tudi EKO certifikat.

Seveda, zaradi odličnega zadrževanja vlage predstavlja prizkušeno najboljšo rešitev za pripravo visokih gred.

Postopek priprave je sila enostaven! Paketek stisnjenega substrata namestite v samokolnico, jo prelijete z vodo in počakate nekaj trenutkov, da kokosova vlakna spijejo tekočino in vaša organska zemlja je pripravljena.

Zaradi nevtralnega pH je substrat odličen tudi za plodovke. Zemlji je priporočljivo dodati tudi ustrezno gnojilo, kot sta na primer:

Seveda, substrat je primeren tudi za cvetlice in balkonske rože. Priporoča se dodajanje ustreznega gnojila:

Kokosova vlakna imajo večjo možnost zadrževanja vlage kot šota. Hkrati so pridobljena ekološko in trajnostno, njihova pridelava pa ne ogroža okolja. Predvsem pa je pomembno to, da ne prinašajo nobenih bolezenskih stanj in ne vsebujejo težkih kovin ter drugih kemikalij.

Kokosova vlakna so zaradi svoje strukture odličen izboljševalec zemlje. Izboljša tako vodni kot zračni režim, kar je še posebej dobrodošlo poleti. Nežna in puhasta vlakna pa bodo odlična rešitev še posebej za zbita tla.

Vsi, ki delujemo pod blagovno znamko HomeOgarden, smo zavezani trajnostnim izdelkom. Naša vizija je, da bi vsakdo imel svoj ekološki vrtiček, naše poslanstvo pa, da na trg nikoli ne damo nobenega izdelka, ki bi kakorkoli škodoval zemlji, okolju ali ljudem. To je naša zaobljuba.

Ekipa HomeOgarden

Izdelki za organsko vrtnarjenje:

Teža 3.2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Izberite valuto
EUR Euro

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Privacy Settings saved!
Center zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke