ORGANSKE ŽIVE MEJE IN IGLAVCI 2,5 KG

9,97 

Šifra: SI3830057760940 Kategoriji: ,
✅ OBOGATENO 100% ORGANSKO GNOJILO
✅ Z NARAVNIMI ALGAMI IN ORGANSKIM MAGNEZIJEM IN KALCIJEM
✅ ZA < 60 M2 oz. ZA 10-20 SADIK
✅ CERTIFIKAT ZA EKOLOŠKO PRIDELAVO
✅ MIKRO GRANULE – HITRA TOPNOST IN DELOVANJE

Opis

DELOVANJE: Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje rast in tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje.  Organsko gnojilo je visoko kakovostno, posebno odliko  in povečano delovanje pa mu dajejo naravni izboljševalci:  alge, organski magnezij in kalcij. Le-ti zagotavljajo bistveno manjšo porabo gnojila,  glede na ostala običajna organska gnojila.  Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja gosto in bujno rast rastlin.  Zaradi mikrogranulacije se gnojilo izredno hitro topi in tudi  hitro deluje,  zato je gnojilo zelo primerno  za dognojevanje skozi celo leto. Gnojilo vsebuje večji odstotek dušika, ki daje rastlinam intenzivnejšo barvo.  Dodatek magnezija  preprečuje rjavenje iglic ali pojav magnezijeve kloroze.

UPORABA:  Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah žive meje, grmovnic ali iglavcev kot so liguster, smreke, borovci, ciprese, thuje, lovorikovci, lovorji, forzicije, pušpan, češmin, bukve, javorji. Torej povsod, kjer želimo na naraven način in brez umetnih gnojil  izboljšati njihovo rast in izgled.

NAČIN UPORABE: Rastline lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta, vse od februarja do oktobra.  Za 25 m2 površine potrebujemo 1 kg gnojila ali 125-250 g gnojila na sadiko, odvisno od velikosti in rastne stopnje rastline.

NAJBOLJŠI REZULTATI:  Za naravno povečanje rasti in trajnostno izboljšanje zemlje uporabljamo gnojilo  spomladi v začetku rasti in  vsaj še enkrat v času največje rasti. Ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2.   Gnojilo potrosimo v širini koreninskega sistema rastlin, da lahko plitvejše korenine hitro posrkajo hranila. Če imamo možnost, vdelamo gnojilo nekaj centimetrov v tla. Pri sajenju nižje rastočih sadik dodamo 125 g gnojila (2 in pol večji pesti), za višje rastoče sadike pa 250 g (5 večjih pesti) na sadiko.  Gnojilo damo v sadilno jamo v območje korenin, vendar ne neposredno na korenine.

Dodatne informacije

Teža 2.5 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0