SUBSTRACTICA PROFI MIX ORGANSKA ZEMLJA ZA BALKON, VRT IN VISOKE GREDE

9,94 

Šifra: SI3830057762791 Kategorija:

 

✅ Humus deževnikov

✅ Biooglje 

✅ Kokos vlakna

✅ Zeolit

✅ 100 % organska hranila

 

Opis

PROFI MIX – NOVA GENERACIJA
SUBSTRATA

 

 

 

HUMUS DEŽEVNIKOV – Aktivno pospešuje rast, poveča aktivnost koristnih mikroorganizmov in oživlja zemljo.

BIOOGLJE – Omogoča razvoj koristnih mikroorganizmov in trajno regenerira zemljo.

KOKOSOVA VLAKNA – Zadržujejo vlago in omogočajo profesionalno strukturo substrata.

ZEOLIT – Uravnava, čisti in zadržuje hranila v substratu.

 

100 % ORGANSKA HRANILA – Pospešujejo cvetenje, oblikovanje plodov, rast in prehranjujejo rastline 2 meseca brez uporabe umetnih gnojil in soli.

Substrat nove generacije z edinstveno formulo za presajanje z znižanim deležem bele šote, dodano črno huminsko šoto za boljši razrast korenin, z aktivnim humusom deževnikov, ki oživlja tla, pospešuje rast in poveča aktivnost mikroorganizmov. Dodano biooglje je medij za razvoj mikroorganizmov in trajno regenerira tla. Kokosova vlakna so obnovljiv vir za trajnejšo strukturo substrata, vulkanski zeolit in globinska glina za daljše zadrževanje vode in hranil, kameninska moka za dodane minerale -predvsem kalcij in organsko gnojilo za začetno rast rastlin. Substrat vsebuje 10 vrhunskih naravnih komponent.

Sestava: Bela šota, črna šota, humus deževnikov pasiran z bioogljem z dodanimi huminskimi kislinami, kokosova vlakna, zeolit, glina, kameninska moka, 100 % organsko gnojilo iz alg z mikrohranili 3 kg/m3 – 6 % N (skupni dušik), 7 % P205 (skupni fosfat), 8 %, K20 (kalijev oksid). N (skupni dušik)  200-300 mg/l, P205  (fosforjev pentaoksid) 150-200 mg/l, K20 (kalijev oksid) 150-200 mg/l v mešanici substrata. pH 6,5-7. Substrat ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.

Navodila za uporabo: Za setev, sajenje in presajanje vseh vrst balkonskih rastlin, zelenjave, za pripravo visokih gred, za mešanje s slabšimi zemljami in substrati, pri  sajenju različnih rastlin na prosto, pri setvi novih travnatih površin, pri pripravi novih gredic, sajenju sadnega drevja, sadnih in okrasnih rastlin, začimbnic in vseh vrst vrtnin.

Balkonsko cvetje, posodovke, korita: Sadike ali odrasle rastline sadite direktno v substrat. Zemljo dobro pritisnite do korenin, in zmerno zalijte. Posode z rastlinami pustite nekaj dni v zavetju, da si sadike opomorejo in začnejo z razvojem korenin. Lončnice: Pri presajanju odstranite del stare zemlje okrog koreninske grude. Po možnosti izberite za 2 prsta večji lonec in obsujte s substratom, ki ga dobro pritisnite ob koreninsko grudo. Uporaba na prostem: Sajenje enoletnic in trajnic. V sadilno jamo dodajte 0,5 do 1 liter substrata. Pri sajenju grmovnic in dreves dodajte substrat v sadilno jamo vsaj v sloju 5-10 cm okrog koreninske grude. Substrat lahko zmešamo z enakim deležem dobre vrtne zemlje, da je posedanje zaradi preperevanja manjše. Zelenjavni vrt: Izboljšanje zemlje na gredicah: v zgornjih 10 cm zemlje vdelamo 20-30 litrov substrata, v rahla peščena tla do 40 litrov/m2. Pri sajenju zelišč in manjših sadik, ob koreninsko grudo dodamo 1-2 litra substrata, pri večjih sadikah pa naredimo 5-10 cm sloj okrog koreninske grude. Visoke grede: Natresemo substrat v gredo – 30 cm zgornje plasti grede. Lahko jo mešamo tudi s 50 % vrtne zemlje ali HomeOgarden Organske zemlje iz kokosovih vlaken.

TEHNIČNI IN VARNOSTNI PODATKI:  Substrat je narejen iz 100 % naravnih snovi in ne vsebuje umetnih gnojil ali agrokemikalij.  Izdelek hranimo v izvirni embalaži v suhem prostoru. S tem je tudi pogojena uporabnost izdelka.

BREZ AGROKEMIKALIJ IN UMETNIH GNOJIL 

PROIZVEDENO: V EU, za HomeOgarden d.o.o, HOMEOGARDEN d.o.o., Kašeljska cesta 144, 1260 Ljubljana, T: 05 9052300,

Dodatne informacije

Teža 50 kg
0