ORGANSKI VRT 10kg

15,49 

Šifra: SI3830057760971 Kategoriji: ,
NPK: 5:3:3 + Mg:9% + MIKORIZNE GLIVE: 2% + LEONARDIT 0,6%
10kg koncentriranega gnojila za 250 m2
5 krat NIŽJA PORABA OD OBIČAJNIH GNOJIL
dodana mikoriza
DODAne huminske in fulvinske kisline
takojšnje delovanje
za vse vrste rastlin

Opis

5 razlogov, zakaj izbrati gnojilo Organski vrt

CENA:

Obogateno organsko gnojilo Organski vrt zaradi svoje edinstvene sestave in dodane mikorize in leonardita omogoča 5-krat nižjo porabo na m2, kar vam zagotavlja bistveni prihranek na m2 (10 kg za 250 m2).

UČINKOVITOST:

Gnojilo Organski vrt zaradi dodane mikorize in leonardita zagotavlja trojno delovanje. Vaše rastline nahrani z vsemi potrebnimi hranili in zemljo obogati s huminskimi kislinami, poleg tega pa mikorizne glive poživijo vaš vrt in v sožitju z rastlinami zagotovijo bistveno učinkovitejše sprejemanje hranil iz zemlje. Gnojilo začne zaradi dodanih huminskih kislin delovati že nekaj dni po aplikaciji, dodane mikorizne glive pa v sožitju z rastlinami zagotavljajo njegovo dolgotrajno delovanje.

Z gnojilom Organski vrt boste svojim rastlinam zagotovili najboljše pogoje za odlično rast, sebi in svoji družini pa obilen in zdrav pridelek iz domačega vrta.

TRANSPORT IN NAKUP:

Ste naveličani nakupovanja in prenašanja težkih vreč gnojila? Obogateno organsko gnojilo Organski vrt s svojo 5-krat manjšo porabo od običajnih organskih gnojil omogoča bistveno lažji nakup, transport in uporabo, saj potrebujete za enako površino 5-krat manjšo količino gnojila, in sicer 10 kg za 250 m2.

Kakovostna embalaža preprečuje neprijeten vonj ter zagotavlja obstojnost nemoteno shranjevanje gnojila za poznejšo uporabo.

UPORABA:

Obogateno organsko gnojilo Organski vrt lahko zaradi njegove univerzalnosti uporabljamo za gnojenje vseh vrst rastlin v vseh fazah rasti, obenem pa odlično deluje tudi kot aktivator komposta. Njegova trojna funkcija nam omogoča, da rastlinam poleg osnovnih hranil dodamo tudi zelo potrebne huminske kisline ter mikorizo, ki v sožitju z rastlino zagotavlja bistveno večji volumen koreninskega sistema, s tem boljši izkoristek in prevodnost hranil ter posledično bistveno večji pridelek.

EKOLOGIJA:

Številne znanstvene študije dokazujejo, da z uporabo organskih gnojil v primerjavi z mineralnimi gnojili bistveno manj obremenjujemo okolje in naravo. Organska gnojila za razliko od mineralnih ne vsebujejo kemičnih soli, ki močno vplivajo na kislost zemljišča, in tako ne osiromašijo zemljišča. Z gnojilom Organski vrt boste zemljišču poleg hranil dodali organsko maso in s pomočjo mikoriznih gliv poskrbeli za naravno poživitev svojega vrta.

vrt10prednnosti

HomeOgardnov Organski vrt predstavlja edinstveno kombinacijo organskega gnojila in naravnih izboljševalcev ter s tem zagotavlja zdrav domač pridelek.

DELOVANJE:

Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje zdrav domač pridelek in povečuje tvorbo humusa. Osnovnemu visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje, ob bistveno manjši porabi od standardnih organskih gnojil, naravni izboljševalci mikoriza in leonardit.

Mikorizne glive pospešujejo razkroj organskih spojin v prsti v spojine, sprejemljive za višje rastline. Glive rastlinam dovajajo fosfor in dušik, ter nekatere vitamine, v sušnem obdobju pa tudi vodo. Iz rastlin glive črpajo organske spojine, predvsem sladkorje, ki jih potrebujejo za svoj razvoj. Mikoriza je nujna za pravilen razvoj številnih vrst rastlin. Mikoriza in rastline ustvarijo simbiotsko povezanost, ki pripelje do bistveno hitrejše rasti korenin, lažje prenašanje suše, boljšo dostopnost hranil v zemlji, odpornost rastlin na zunanje strese in še marsikaj.

Zdrav koreniski sistem paradižnika z dodano mikorizo.

Leonardit je naravni mineral nastal po podobnem postopku kot nafta in premog. Pridobiva se s pomočjo ekstrakcije iz tal in  ima številne pozitivne učinke na rastline in tla: kot naravni stimulator rastlin in izboljševalec zemlje, zmanjšuje kislost zemlje in povečuje mikrobiološko aktivnost v zemlji, poveča pridelek in kakovost rastlin,izboljša strukturo tal ,stimulira koristne mikroorganizme v tleh, povečuje učinkovitost gnojil in zmanjšuje spiranja hranil , spodbuja razvoj korenin , poveča vnos hranil, deluje kot naravni kelator za mikro elemente v alkalnih tleh in povečuje njihovo razpoložljivost za rastline, izboljša kaljenje semen.

UPORABA:

Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah rastlin, zaradi svoje edinstvene sestave, pa je še posebej primeren za vse vrtne in sadne rastline kot so paradižnik, kumare, buče, krompir, fižol, solata, začimbe, jagode, maline, jablane, hruške, češnje in vse ostale rastline. Uporabljamo ga  za temeljno gnojenje vrtov, sadvnjakov, visokih gred ter rastlin v okrasnih koritih in posodah. V kasnejših fazah rasti ga uporabljamo za dognojevanje vseh vrst rastlin. Gnojilo je prav tako zelo primerno za kompostiranje.  Za pripravo 1000 l komposta potrebujemo 5 kg gnojila (večji kompostnik).

NAČIN UPORABE:

Rastline v vrtu in sadovnjaku lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta, vse od februarja do novembra.  Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena. Za 250 m2 površine potrebujemo 10 kg gnojila. Za sajenje rastlin v korita ali lončke, lahko gnojilo  zmešamo z organsko zemljo  in sicer v količini 1-2 kg za 200 l zemlje (odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili).

ORGANSKO-DOGNOJEVANJE_skice

NAJBOLJŠI REZULTATI:

Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu in sadovnjaku, uporabljamo gnojilo najprej v začetku rasti, torej spomladi.  Osnovno hrano v gnojilu rastline sprotno porabljajo, medtem ko naravni izboljševalci ostajajo v zemljišču večletno in izboljšujejo rodovitnost zemlje, kar je tudi ključna prednost pred drugimi organskimi gnojili. Gnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času po spravilu pridelka v enaki količini kot spomladi. Posebno pa je zaželeno, da se gnojilo dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje ali ob menjavi rastlin na vrtu.  V primeru  slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 10 kg na 100 m2.

Zaradi trajnostnega delovanja na zemljišču,  daje zelo dobre rezultate pri gnojenju sadnega drevja ali vinske trte, kjer ob sajenju dreves dodajamo 250g  (5 srednje velikih pesti) gnojila na sadiko. Pri sajenju manjših sadik, kot so jagode, je dovolj 50 g gnojila (1 srednja pest), za nekoliko večje, kot so maline, ribez, pa 100 g gnojila (2 pesti gnojila).

Več o prednostih in uporabi organskega gnojila Organski vrt si lahko preberete v nasvetih:

Dodatne informacije

Teža 10 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0