ORGANSKA ZEMLJA 70 L

8,99 

Šifra: SI3830057760797 Kategoriji: ,
✅  organsko ZEmljo uporabljamo za izboljševanje tal v vrtu, sajenje in presajanje.
✅  50 % manj zalivanja
✅ odlična rahlost in zračnost
✅  EKO Certifikat
✅  Substrat je narejen iz 100 % obnovljivih organskih snovi
✅ Ne vsebuje šote in umetnih gnojil

Opis

5 razlogov, zakaj izbrati HomeOgarden Organsko zemljo

EKOLOGIJA:

Organska zemlja HomeOgarden nastaja kot stranski produkt pri vzgoji kokosa in tako za razliko od večine substratov na trgu predstavlja ekološko prijaznejši nadomestek substratom na bazi šote. Večina substratov na tržišču je narejenih na osnovi šote, kar je z ekološkega vidika precejšen ekološki problem. Namreč šota se pridobiva s kopanjem na šotnih poljih, s čimer prihaja do velike degradacije okolja, zato v Evropi že obstajajo močna ekološka gibanja za zaprtje šotišč. 

Drugo pomembno dejstvo je, da se šotišča nahajajo v industrijskih predelih severne Evrope, kar ima za posledico visoke vsebnosti težkih kovin, ki predstavljajo grožnjo naravi in našemu zdravju.

Tretje pomembno dejstvo je, da substrat prihaja na naše police iz oddaljenih krajev severne Evrope. Povprečna teža pakiranja 50-litrskega substrata znaša med 25 in 30 kg, kar pomeni, da več kot 80 % teže izdelka predstavlja voda. V primeru Organske zemlje HomeOgarden gre za kompresiran blok substrata, ki ne vsebuje vode in tako omogoča bistveno lažji transport, posledično tudi manj obremenjuje okolje.

TRANSPORT IN NAKUP:

Ste naveličani težkega nakupovanja in prenašanja težkih vreč zemlje? Inovativni izdelek Organska zemlja bo za vedno rešil vaše težave. Njegova teža in volumen sta v primerjavi s klasičnimi substrati približno 5-krat manjša, kar omogoča tudi bistveno lažji nakup, transport in uporabo izdelka

UPORABA:

HomeOgarden Organska zemlja  zagotavlja odlično rahlost, zračnost in  kar 50 % boljše zadrževanje vlage v primerjavi s klasičnimi substrati. Njene lastnosti ji zagotavljajo široko možnost uporabe: pri dodajanju (mešanju) zemlje v vrt poskrbimo za bistveno boljšo strukturo zemlje, kar je še posebej pomembno pri zbitih in težkih tipih tal. Zaradi svoje rahlosti in zračnosti predstavlja odlično rešitev za sejanje in kaljenje semen. Ob dodajanju ustreznih organskih gnojil je odlična za sajenje in presajanje vseh vrst rastlin. Njeno odlično zadrževanje vlage pa ji daje pomembno prednost pri vzgoji balkonskih rastlin, ki so večino dneva izpostavljene močnemu soncu.

Zaradi rahlosti in zračnosti omogoča razvoj bogatega koreninskega sistema, ki je pomemben za poznejšo rast rastlin in kakovost plodov.

Organska zemlja v nasprotju s šoto »diha« in se v okrasnih lončkih in koritih ne poseda.

VARNOST:

Organska zemlja ne vsebuje ostankov težkih kovin, pesticidov in umetnih gnojil. Rokovanje z njo je popolnoma varno in in zaradi njene rahlosti pravi užitek. Z uporabo kokosovih vlaken boste tudi sami prispevali k ohranjanju narave in okolja.

UČINKOVITOST:

Organska zemlja zaradi svojih lastnosti predstavlja učinkovito in univerzalno rešitev za vaše rastline:

  1. Vrt: Z dodajanjem Organske zemlje v svoj vrt boste zagotovili bistveno večjo rahlost tal in s tem boljšo zračno in vodno propustnost. Njena odlična sposobnost zadrževanja vlage pa poskrbi, da bo treba vrt bistveno manj zalivati.
  2. Kaljenje semen: Rahlost in zračnost zagotavljata odlične pogoje za kaljenje vseh vrst semen. Ker zemlja ne vsebuje nobenih dodatkov, je odlična v prvi fazi rasti vaših sadik.
  3. Presajanje sadik: Z dodajanjem ustreznih organskih gnojil lahko zemljo pripravite po lastnih potrebah oziroma potrebah rastlin, ki jih boste presajali. Zaradi odličnega zadrževanja vlage bodite pozorni na zalivanje in mladih sadik ne zalivajte prepogosto! Sadike bodo v organski zemlji razvile bogat in zdrav koreninski sistem, ki je pogoj za zdrave in plodne rastline.
  4. Sajenje v korita in okrasne posode: Ker Organska zemlja odlično zadržuje vlago, je odlična rešitev za sajenje cvetočih balkonskih rastlin, ki so pogosto izpostavljene močnemu soncu. V ospredje pride zlasti v poletnih mesecih, ko zagotavlja tudi do 50 % manj zalivanja. Organska zemlja se v koritih in posodah ne poseda in jo lahko uporabljamo več let.
  5. Visoke grede: Organska zemlja zaradi vseh naštetih lastnosti predstavlja najboljšo rešitev za visoke grede. Zagotavlja bistveno manj zalivanja in se v gredah ne poseda. Zemljo lahko z dodajanjem organskih gnojil prilagodite različnim kulturam.
70l-prednosti

DELOVANJE: Naravno, organsko in  trajnostno uporabljamo substrat za setev, sajenje in presajanje vseh vrst rastlin.  Uporabljamo ga za izboljševanje zemlje na vrtovih in tratah, saj zaradi svoje edinstvenosti izboljšuje vodno – zračni režim v tleh in naredi zemljo zelo rahlo in s tem povečuje zadrževanje vode v tleh in zemlji.  Substrat je izredno rahel in ne vsebuje nobenih nevarnih primesi, saj mu sami dolijemo pitno vodo ali deževnico, ko ga pripravimo.

UPORABA:  Za setev, sajenje in presajanje vseh vrst rastlinza mešanje s slabšimi zemljami in substrati, pri  sajenju različnih rastlin na prosto, pri setvi novih travnatih površin, pri pripravi novih gredic, sajenju sadnega drevja, sadnih in okrasnih rastlin, začimbnic in vseh vrst vrtnin.

 

NAČIN UPORABE:  Setev, sajenje, presajanje v substrat lahko izvajamo skozi celo leto, prav tako ga lahko dodajamo zemlji kadarkoli je potrebno. Odstranimo ovoj embalaže – kartonski ovoj in folijo. Postavimo organski substrat-blok v dovolj veliko vedro ali še bolje, v samokolnico.  Enostavno dolijemo  primerno količino čiste vode (iz pipe ali deževnico) in sicer približno 30-35 l  vode,  kar so 3 zalivalke oz.  3 zalivalke in pol (po 10 l).  Voda hitro namoči  blok substrata,  tako da je organska zemlja pripravljena v 20-30 minutah. Priporočamo, da blok večkrat potisnemo v vodo, da ne izplava na površino, ker se s tem raztapljanje upočasni.  Prav tako priporočamo, da še malo premešamo ali pregnetemo zemljo, da ne bi voda zastajala na dnu vedra ali samokolnice.  Dobili bomo polno samokolnico visoko kakovostne organske zemlje. Organske bloke lahko enostavno tudi razpostavimo po vrtu pred dežjem, ki jih bo zmočil in nastala bo kakovostna organska zemlja. 1 blok zadošča za začetno izboljšanje zemlje za 5-10 m2.  Organsko zemljo lahko tudi dodajamo ob sajenju k sadikam ali ob setvi za prekrivanje vrhnje plasti zemljišča, saj zelo dobro zadržuje vlago.  Bistvena prednost je, da ne nosimo težke običajne zemlje domov, ampak si jo sami pripravimo. Pri zemljah večji del predstavlja voda, ki pa ni vedno čista in neoporečna, zato je ključno da vemo kaj smo dodali, če želimo organsko vrtnariti.

Priprava Organske zemlje v treh korakih:

ORGANSKA-ZEMLJA-5kg-skica

Priprava Organske zemlje 70l

 

NAJBOLJŠI REZULTATI: Organsko zemljo uporabljamo povsod, kjer želimo izboljšati rahlost in zračnost zemlje in zmanjšati potrebo po zalivanju tudi do 50 %.  Če uporabljamo organsko zemljo za direktno sajenje,  priporočamo pred setvijo, sajenjem ali presajanjem dodajanje naravnega organskega gnojila in sicer HomeOgarden Organski Vrt  v količini 700 g na 70 l vrečo. Tako bodo rastline imele dovolj hranil za normalno rast. Po potrebi pa dognojujemo s HomeOgarden Organskim Dognojevanjem. Priporočamo uporabo izključno naravnih organskih gnojil, saj je tudi zemlja ki ste jo kupili,  povsem naravna in organska. Pri zalivanju bodimo pozorni, da zalivamo veliko manj kot običajne zemlje, saj izdelek zelo dobro zadržuje vodo in vlago, kar je bistvena prednost.

SESTAVA:  100 % rastlinski, naraven in organski substrat iz vlaken kokosovih palm.  Vsebnost vlaken max 5 %. Suha snov min 95 %. N (skupni dušik) 0,09 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 0,12 %, K20 (kalijev oksid) 0,15%, CaO (kalcijev oksid) 0,19 %, MgO (magnezijev oksid) 0,17 % v suhi snovi. pH 6-7 – nevtralen.  Substrat je posušen in stisnjen pod pritiskom.  Substrat ne vsebuje šote.

Povezani nasveti:

Dodatne informacije

Teža 5 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0