ORGANSKA ZEMLJA 50L PLUS – V SADILNI VREČI

9,49 

Šifra: SI3830057760780 Kategorija:
✅  ZA URBANO VRTNARJENJE, BALKONE IN TERASE
✅ 50% MANJ ZALIVANJA
✅ RAHLOST IN ZRAČNOST
✅ NE VSEBUJE TEŽKIH KOVIN
✅ DODANO  100% ORGANSKO GNOJILO
✅ KOKOSOVA VLAKNA SO OBNOVLJIV VIR
✅ PRIROČNA ZA PRENAŠANJE

Opis

ORGANSKA-ZEMLJA_simboli-prednosti3ORGANSKA-ZEMLJA_simboli-prednosti1ORGANSKA-ZEMLJA-50l_simboli-prednosti5ORGANSKA-ZEMLJA_simboli-prednosti2

 

 

 

 

UPORABA:EKO_Certifikat

Naraven in organski substrat iz kokosovih vlaken uporabljamo za setev, sejanje in presajanje vseh vrst rastlin. Zaradi svoje edinstvene sestave omogoča rastlinam hitrejšo kalitev in zmanjšuje potrebo po zalivanju do 50 %. Sajenje, presajanje ali setev v substrat lahko izvajamo skozi celo leto. Substrat je zelo rahel in ugodno vpliva na rast različnih rastlin -zelenjave, jagodičevja, začimbnic, cvetočih in okrasnih rastlin.

To je idealna zemlja za urbano vrtnarjenje, balkone in terase. Vsebuje 100% organsko gnojilo.

Bistvena prednost je, da ne nosimo težke običajne zemlje domov, ampak si jo pripravimo sami:

V pakiranju se nahaja: kokosov blok za pripravo 50 litrov organske zemlje, sadilna vreča in organsko gnojilo. Blok organske zemlje se že nahaja v sadilni vreči in ko substratu dolijete vodo, je ta že pripravljen za uporabo. Pripravimo g
a tako, da odpremo embalažo po perforaciji, privzdignemo sadilno vrečko in na kokosov organski blok stresemo vrečko organskega gnojila.

Sadilno vrečko ne izvlečemo iz kartonske embalaže (uporabimo za podstavek), saj je embalaža oblikovana tako, da koksov blok ne splava na površino vode. Postopoma dodajmo vodo (iz pipe ali deževnico) v sadilno vrečo. Začnemo s 5 litrov vode, malo počakamo, da se blok dobro namoči, nato postopoma dolivamo preostalo količino vode ( približno 15 litrov). Po potrebi lahko tudi premešamo, da se zemlja pripravi hitreje. Po potrebi sadilno vrečo še prislonimo ob steno, da se ob dodajanju vode ne prevrne.

Organski blok se bo napihnil in zemlja je po 25 minutah pripravljena za uporabo. Na koncu odrežemo spodnje robove sadilne vrečke, da se odvečna voda ne zadržuje v sadilni vreči. Sadilna vreča ima ročaje za prenašanje. Ko jo postavimo na stalno mesto, lahko zavihamo zgornjih 10 cm vreče navzdol (tako da skrijemo ročaje) in izravnamo zgornji rob vreče z višino zemlje v vreči.

NAJBOLJŠI REZULTATI:

Organsko zemljo uporabljamo za sajenje direktno v sadilno vrečo ali želeno posodo. Zemlja je primerna za balkone in terase, saj odlično zadržuje vlago. V pakiranju je organsko gnojilo, katero vsebuje vse potrebne elemente za začetno rast rastlin. Po 4-6 tednih je potrebno ponoviti postopek gnojenja. Svetujemo proizvod » Organsko dognojevanje«, tekoče organsko gnojilo, katero se meša z vodo in specialna Homeogarden organska gnojila na osnovi naravnih alg.

SESTAVA organske zemlje:  100 % rastlinski, naraven in organski substrat iz vlaken kokosovih palm.  Vsebnost vlaken max 5 %. Suha snov min 95 %. N (skupni dušik) 0,09 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 0,12 %, K20 (kalijev oksid) 0,15%, CaO (kalcijev oksid) 0,19 %, MgO (magnezijev oksid) 0,17 % v suhi snovi. pH 6-7 – nevtralen.  Substrat je posušen in stisnjen pod pritiskom.  Substrat ne vsebuje šote.

SESTAVA dodanega organskega gnojila: 100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami.  N (skupni dušik) 9 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 3 %, K20 (kalijev oksid)  3 %, pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.

NASVETI:

Več nasvetov, kako koristno uporabiti organski substrat iz kokosovih vlaken, si lahko preberete med našimi nasveti:

Dodatne informacije

Teža 3 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ORGANSKA ZEMLJA 50L PLUS – V SADILNI VREČI”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0