ORGANSKA ZASTIRKA 60L

9,99 

Šifra: SI3830057762746 Kategoriji: ,

NOVOST!!!

 

KLJUČNE PREDNOSTI:

100 % NARAVNA, BREZ UMETNIH BARVIL IN KEMIKALIJ ZA IMPREGNACIJO
PH NEVTRALNA – PRIMERNA TUDI ZA ZELENJAVNE IN OKRASNE GREDICE
✅ ODLIČNO ZADRŽUJE VLAGO IN TOPLOTO
PREPREČUJE RAST PLEVELA
✅ ZAGOTAVLJA DOLGOTRAJNO ZAŠČITO IN DEKORACIJO
✅ VELIKI IN OBSTOJNI DELCI KOKOSOVEGA LOMLJENCA

Opis

UPORABA:

HomeOgarden Organsko zastirko uporabljamo za zastiranje zemlje in tal na vseh vrstah površin. Organska zastirka omogoča boljše zadrževanje vlage in dolgotrajno dekoracijo. Preprečuje razraščanje plevela. Zastirka je popolnoma naravna in ne vsebuje težkih kovin, zatorej ob razgradnji vpliva na povečanje humusa v tleh. Dodajamo jo lahko skozi celo leto, saj uravnava toploto in vlago v tleh. Poleti ščiti tla pred izsušitvijo, jeseni in spomladi pa pred zmrzaljo. Delci kokosovega lomljenca v zastirki dobro pokrivajo tla in so dolgotrajno obstojni. En blok zadošča za 12 m2 površine, odvisno od debeline pokrivanja.

PRIPRAVA:

Pred zastiranjem odstranimo plevel in tla po potrebi zravnamo in zrahljamo. Če so tla revna s hranili, jih prej organsko pognojimo. Odstranimo zaščitno folijo in blok zastirke postavimo v samokolnico ali dovolj veliko posodo. Nato blok počasi prelijemo s 5 do 10 l vode, da se namoči. Počakamo nekaj trenutkov in ga z rokami razpustimo. Odvečno vodo po potrebi odlijemo. Vse je pripravljeno medtem, ko nalivamo vodo. Rezultat je polna samokolnica zastirke. Za razporejanje zastirke uporabimo grablje ali drugo priročno vrtno orodje.

Kako pripravimo organsko zastirko? 

NAJBOLJŠI REZULTATI

Organsko zastirko lahko uporabljamo tako v zelenjavnem kot tudi okrasnem vrtu, saj se ob razgradnji ne sproščajo nevarne snovi, ki jih lahko najdemo pri barvanih sekancih ali obdelanih lubjih. Zastiramo lahko skozi celo leto. Pred zastiranjem priporočamo osnovno gnojenje tal z gnojilom Organski vrt. Spodnji del sloja, ki je preperel, vsako leto nadomestimo z novim tanjšim vrhnjim slojem. Z uporabo organskih izdelkov brez agrokemikalij varujemo naravo in ohranjamo življenje v njej.

SESTAVA:

100-% rastlinska, naravna in organska zastirka iz kokosovih palm. Vsebnost kokosovih lomljencev je velikosti 2040 mm v 100 %. Suha snov predstavlja najmanj 95 %, N (skupni dušik) 0,8 %, P205 (skupni fosfor) 0,04 %, K20 (kalijev oksid) 0,9 %, MgO (magnezijev oksid) 0,07 % v suhi snovi. Vrednost pH je 6,5, kar pomeni, da je ob dodajanju vode nevtralna. Zastirka je osušena in stisnjena pod pritiskom. Ne vsebuje dodanih barvil ali nevarnih dodatkov za impregnacijo.

homeogarden-zastirka-nasvetweb
HomeOgarden Organska zastirka 60l
HomeOgarden Organska zastirka 60l
Social hosted video URL is empty.

Dodatne informacije

Teža 6 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Zemlja za rože in vrt