Organic ECO Orginal 10kg

10,99 

Šifra: SI3830057762524 Kategoriji: ,

✅ 10KG ORGANSKEGA GNOJILA  ZA 100M2

✅ 100% ORGANSKO GNOJILO Z EKOLOŠKIM CERTIFIKATOM

✅ TAKOJŠNJE DELOVANJE

✅ HITRA TOPNOST PELETOV

✅ POVEČANJE HUMUSA

✅ ZA KOMPOSTIRANJE

✅ BREZ VONJA IN PRIMESI PLEVELOV

Opis

DELOVANJE: Organsko gnojilo uporabljamo za temeljno gnojenje vseh vrst rastlin spomladi in jeseni, kakor tudi za dognojevanje skozi celotno rastno dobo. Gnojilo aktivno deluje v zemljišču celo rastno dobo, biološko aktivira tla,  povečuje rodovitnost in nastajanje humusa.

Zaradi vsebnosti naravnih stimulatorjev kot so huminske in fulvinske kisline ter koristnih mikroorganizmov, se hranila deblokirajo  v zemlji in tako bistveno povečajo količino in kakovost pridelka.  Gnojilo je primerno tako za rahla peščena tla, kjer se hranila zelo hitro izpirajo, in na drugi strani za težka glinena tla, kjer se poveča kapaciteta za vodo in zračnost tal.

TOPNOST GNOJILA IN ZMANJŠEVAJE ZAKISANOSTI: Prav tako je topnost palet bistveno hitrejša kot pri običajnih organskih gnojilih, kar omogoča hitro delovanje in manjše izgube.  Z uporabo gnojila tudi zmanjšujemo zakisanost zemlje, ki ga povzročajo mineralna gnojila. 

UPORABA: Rastline v vrtu in sadovnjaku lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta, vse od februarja do novembra.  Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena. Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah vrtnih in sadnih rastlin kot so paradižnik, kumare, buče, krompir, fižol, solata, začimbe, jagode, maline, jablane, hruške, češnje in vse ostale rastline. Priporočamo ga tudi za kompostiranje.

NAJBOLJŠI REZULTATI: Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu in sadovnjaku, uporabljamo gnojilo najprej v začetku rasti, torej spomladi.  Osnovno hrano v gnojilu rastline sprotno porabljajoGnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času po spravilu pridelka v enaki količini kot spomladi. Posebno pa je zaželeno, da se gnojilo dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje ali ob menjavi rastlin na vrtu.

KDAJ UPORABLJAMO:

  • marec (pred setvijo ali sajenjem)
  • maj – junij (dognojevanje po potrebi)
  • oktober – november (letno trajnostno založno gnojenje).

SESTAVA: 100 % peletirano organsko gnojilo: 4 % N (skupni dušik), 3 % P205 (skupni fosfat), 3 %, K20 (kalijev oksid), 9 %, CaO (kalcijev oksid) , 1 %, MgO (magnezijev oksid). Suha snov minimalno 90 %. Organska snov minimalno 70 %, pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti. Sestavine: kokošji gnoj iz ekološke reje skladno z direktivo EG 1069/2008 kategorije 2. *Certificirano za ekološko pridelavo skladno z direktivo EEC 834/2007 in 889/2008 pod nadzorom Control Union Certifications, Nizozemska.

Dodatne informacije

Teža 10 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0