Misija: balkonarija

 In Uncategorized

 

Pri nas doma ponavadi »plevel« ni imel pretirano veliko uspeha. Z ženo sva imela v stanovanju že marsikaj, a pretežno so vse stvari prej ali slej storile konec. Pa sva poskušala s takimi in drugačnimi stvarmi, na koncu je najlepše delal kaktus… dokler ni prišel maček, pa še tega uspešno uničil. Pa je potem kakšno obskurno zelenilo vseeno malo uspelo, pa smo se ga trudili vzdrževat… no, saj kaj je šlo, ni bilo pa vrhunskih uspehov.

Ženi so že ves čas všeč orhideje. Ampak, zaradi uspehov, ki smo jih imeli z zelenilom, niti nisva pretirano poskušala okrog tega. Dokler se nista zgodili dve stvari, skoraj hkrati. Na tržišče je prišel Homeogarden s pripravkom za rast orhidej; skoraj hkrati je pa žena dobila prvo orhidejo od dobrega prijatelja za darilo. Začela se je zanimati, kako te stvari obdržati pri življenju, pa smo poskusili Čudovite orhideje. Glej ga zlomka, orhideja je ponorela, začela je fenomenalno delati, pa so se v stanovanju začele kar množiti. Od takrat naprej je vsaka priložnost dovolj dobra za kakšno novo orhidejo, po vseh koncih stanovanja so postavljene, in zahvaljujoč Homeogardnu, rastejo kot za stavo.

Potem zavrtimo par let naprej, ko otroci že toliko zrastejo, da jih začne zanimati vrt. Vseeno se nekaj časa ne zgodi nič, hkrati pa gledamo zanimive nove čudeže, ki jih daje na tržišče Homeogarden. Organska zemlja v sadilni vreči pa je odločilna. Pa pade ideja, hm, kaj pa, če bi uporabili par teh vreč, jih postavili na balkon in not zasadili zelenjavo. Na balkonu bodo na varnem pred hordo mačkov, ki svoje ostanke zelo radi puščajo na vrtu, pred klasičnimi škodljivci, ki jih je polno (predvsem polžev), pa tudi pred drugimi škodljivimi vplivi, na primer agresivnem škropljenju pri sosedih. Beseda da besedo, malo prosimo še za strokovno pomoč Homeogardnovce, pa se stvari začnejo dogajati.

Lepega dne privlečemo domov tako pet velikih vreč organske zemlje in kup drugih Homeogardnovih dobrot, pa začnemo. Iskat gremo še nekaj cvetličnih korit (za lažje ločevanje in prenašanje), in nekaj pridnih rok začne iz kupa škatel ustvarjati vrt. Prvo škatlo sta takoj otroka okupirala. Sploh ni bilo milosti – onadva bosta naredila zemljo.

Potem je sledila prva »setev« in nestrpno opazovanje, kdaj bo kaj ven prilezlo. A veste tisto, ko pravijo, da če gledaš rastlino, kako raste, ne bo nikoli zrastla? No, tukaj vsekakor ni bilo tako.

Otroka sta vsak dan opazovala, kaj se dogaja. »Lej, nekaj je ven pogledalo!« »Lej, koliko je že ven prišlo!« »Lej, tale zemlja nam je obnorela seme!«

Potem se je vreme izboljšalo in preselili smo se na balkon. S skupnimi močmi še pripravili zemljo iz ostalih vreč, pripravili »teglce«, žena je pridno presadile sadikice.

Nekaj nam je še manjkalo, pa smo se odločili, da bodo sadike jagod, ki jih prodaja sosed, ravno pravšnje za nas. Sploh, ker smo vedeli, da je dal Homeogarden tudi ravno pravi izdelek za ta namen na trg, pa smo ga hitro šibali iskat.

Končne izdelke smo nastavili soncu kar na stalažo na balkonu.

Vmes sva z ženo še obrezala staro jablano, še starejšo hruško in mlad kaki na vrtu. Ker sva zadeve kar precej porezala, sva se odločila, da uporabiva še en Homeogardnov zvarek, organsko gnojilo za sadno drevje in trto. Ena vreča nam je ravno prav prišla za dve gnojenji. Me prav zanima, kakšni bodo rezultati. Mimogrede, Organska ozelenitev trate je že planirana za naslednje leto J

Tako, zdaj pa pustimo še malo naravi delati, pa poročamo čez nekaj časa, kakšni bodo rezultati. Držite pesti 🙂

Blog