ORGANSKE MEDITERANSKE RASTLINE 1KG

5,79 

Šifra: SI3830057760742 Kategoriji: ,
✅ obogateno 100% organsko gnojilo
 NPK: 3:6:12 , KALCIJ: 4,7%; Magnezij: 3%
✅ z naravnimi algami in organskim magnezijem in KALCIJEM
✅ za MEDITERANSKE rastline, AGRUME in ZAČIMBnice
✅ certifikat za ekološko pridelavo
✅ MIKRO GRANULE – HITRA TOPNOST IN DELOVANJE

Opis

HG_simboli-prednosti_izdelko-2014_4

EKO_CertifikatDELOVANJE: Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje zdrav domač pridelek in povečuje tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje.  Osnovnemu,  visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje naravni izboljševalci alge, organski magnezij in kalcij.  Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja zdrav domač pridelekZaradi mikrogranulacije se gnojilo izredno hitro topi in deluje in je zato zelo primerno tudi za dognojevanje skozi celo leto.

UPORABA:  Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah mediteranskih rastlin (to so rastline, ki rastejo praviloma ob morju) kot so agrumi, citrusi, sivka, oljke, mediteranske začimbnice in dišavnice in druge, kjer želimo na naraven način  in brez umetnih gnojil izboljšati njihovo rast, cvetenje in tako povečati pridelek.

NAČIN UPORABE: Rastline v vrtu, koritih in nasadih lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta vse od februarja do novembra.  Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena, saj se v tem primeru  gnojilo ne bo moglo raztopiti v zemlji.  Za 25 m2 površine potrebujemo 1 kg gnojila. Gnojilo lahko tudi zmešamo z organsko zemljo za sajenje rastlin v korita ali lončke in sicer v količini 250 g za 50 l zemlje, odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili.

NAJBOLJŠI REZULTATI:  Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu in koritih, gnojilo uporabljamo najprej v začetku rasti –  spomladi.  V primerjavi z običajnimi organskimi gnojili  (kateri so brez naravnih izboljševalcev)  je potrebna količina bistveno manjša in tako ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2.  Posebno pa je zaželeno, da se gnojilo dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje, kjer lahko uporabimo tudi polovično količino in sicer 1 kg za 50 m2.  V primeru izredno slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 1 kg na 10 m2.  Pri sajenju manjših sadik dodajamo 50 g gnojila (1 večja pest), za nekoliko večje pa 100 g gnojila (2 večje pesti gnojila). Pri mešanju gnojila z zemljo pred sajenjem ali za dognojevanje,  dodajamo 1 kg za 200 l zemlje oz.  250 g (5 večjih pesti) na vrečo zemlje (50l).  Gnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času po spravilu pridelka v enaki količini kot spomladi.

SESTAVA:  100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami.  N (skupni dušik) 3 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 6 %, K20 (kalijev oksid) 12 %, CaO (kalcijev oksid) 4,7 %, MgO (magnezijev oksid) 3 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.

Dodatne informacije

Teža 1 kg
Šifra izdelka

750 ml koncentrat za mešanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0